Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarı açıldı

Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarı açıldı

Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarı, TÜYAP Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Fuarın açılışına Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve birçok sektör temsilcisi katıldı.

SEKTÖRE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, fuarın ekonomik ve kültürel açıdan şehre önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Acar, "Konya, ayakkabının kalbidir. Ülkemizdeki ayakkabı ihracatının yüzde 40’ı burada gerçekleşiyor. Bu fuar, sektörümüzün birlik ve bütünlüğünü güçlendirmek için önemli bir platform" dedi. Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özarpa ise, şehrin köklü ayakkabı üretim geçmişine dikkat çekerek, "Bu yıl 150’nin üzerinde firma ve 200’den fazla markayla yeni sezon ürünlerini sergileyeceğiz. Konya'nın kilogram başına ihracat rakamı 24 doların üzerindedir, bu da şehrimizin katma değerli ürünler üreten bir merkez olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

40’A YAKIN ÜLKEDEN KATILIM BEKLİYORUZ

Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuarın profesyonellere yönelik olduğunu belirterek, "Amacımız, sektörel ilişkileri güçlendirmek ve uluslararası pazarlara açılmaktır. Gelecek yıl Türkiye’nin en büyük ayakkabı fuarını düzenlemeyi hedefliyoruz. Fuarımıza 40’a yakın ülkeden 322 yabancı ziyaretçi bekliyoruz" dedi. Açılışın ardından protokol üyeleri, fuarın resmi açılışını yapmak üzere kurdele kesimi gerçekleştirdi. Konya, bu fuar ile ayakkabı sektöründeki merkezi konumunu daha da pekiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.