Konya Atayurt sergilediği performansla dikkat çekiyor

Konya Atayurt sergilediği performansla dikkat çekiyor

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde Konya’nın tek temsilcisi olan Konya Atayurt, mali sıkıntılara karşın sergilediği performansla dikkat çekiyor

Konya basketbolunda altyapıda yakaladığı başarılarla bilinen Atayurt, bu sezon Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’ne katıldı. Tamamı Konyalı genç oyunculardan oluşan takımın koçluğunu İrfan Koçak yapıyor. Konya basketboluna destek vermek adına yola çıkan Atayurt, kısıtlı imkanlarla mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Türkiye finalleri için deplasmanda Ankara EGO ile karşılaşan ve rakibini 90-85 mağlup eden temsilcimiz, büyük avantajla Konya’ya döndü. Ancak takımın başkent deplasmanı çileye döndü.
Otobüsü olmayan ve günübirlik deplasmanlara giden Atayurt, özel araçlarla Ankara’ya gidebildi. Bu araçlardan biri de arıza yapınca basketbolcular, sıkıntılı bir yolculukla Konya’ya dönebildi. Oyuncular maaş alamazken, sadece basketbol yaşantılarını sürdürmek ve Konya basketboluna hizmet etmek adına sahada yer alıyor.
Konya’dan destek beklediklerini vurgulayan koç İrfan Koçak, “19 yaş ortalamayla bu yola çıktık. "19 vurgusu" ile tamamen kendi şehrimizin çocukları kendi altyapımızla emeğimiz uğraşımızla yetiştirdiğimiz gençleri, basketbol camiası sahip çıkması adına EBBL’de yer almaya karar verdik. Başarıdan başarıya koşarken çok yalnız kaldık. Kimsenin desteğini göremiyoruz. Günübirlik deplasmanlara kendi özel araçlarımızla gitmek zorunda kalıyoruz. Bu çocuklar bir maç sonra cumartesi günü Türkiye final gurubuna ilk 6 takım arasına ismini yazdıracaklar. Bunlar bizim geleceğimiz ve lütfen duyarsız kalmayalım. Üreten toplum olalım, tüketen olmayalım” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.