Konya-Antalya yolculuğunu 1,5 saat kısaltan tünel sevindirdi! Tam 748 milyon lira

Konya-Antalya yolculuğunu 1,5 saat kısaltan tünel sevindirdi! Tam 748 milyon lira

Türkiye ulaşım alanında yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken bir ülke. Son olarak Konya -Antalya yolunda hizmete açılan ve seyahat süresini 1,5 saat kısaltan Demirkapı Tüneli'yle ilgili yeni gelişme paylaşıldı.

Türkiye'nin son günlerde gündemden düşmeyen birinci maddesi tasarruf. Ekonomik krizin etkileriyle tasarrufun önemi daha iyi anlaşıldı. Milyonlarca vatandaş bu tasarrufun öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarında gündeme alınması gerektiğini dile getiriyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelgeyle tasarruf kararı çıktı. Birçok alanı kapsayan bu tasarruf paketi ilgi çekti. Önceki yıllarda yakıt tasarrufu sağlamak maksadıyla birçok yola, köprü ve tünel inşa edildi.

demirkapi-2.webp

TÜNELE GİRİŞ VE ÇIKIŞ 4 DAKİKA SÜRÜYOR

Bunlardan en dikkat çekici olanı ise Konya-Antalya arasında geçtiğimiz yıl hizmete açılan Demirkapı Tüneli. Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında seyahat edenler, doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya'ya ulaşıyor. 4 dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde İç Anadolu'nun karasal ikliminden Akdeniz iklimine geçen vatandaş bu duruma şaşırıyor.

demirkapi.webp

YILDA 748 MİLYON LİRA TASARRUF DETAYI

Bölünmüş yol standardında hizmet veren güzergâh, Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 30 kilometre daha kısalttı. Yılda zamandan ve yakıttan ciddi tasarruf sağlanıyor. Tünel sayesinde Antalya-Konya arasındaki seyahat süresi 4 saatten 2,5 saate düştü. Tam 1 yıl önce açılan tünel sayesinde 748 milyon TL tasarruf sağlandı. Tasarrufun öneminin anlaşıldığı şu günlerde bu miktar vatandaşın takdirini kazandı.

tunel-1.webp

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum