Konya AMATEMe kavuşuyor

Konya AMATEMe kavuşuyor

İzmir, Ankara ve İstanbulda faaliyet gösteren Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Konya Platformu işbirliğinde Konyada kuruluyor

Beyhekim Sağlık Kompleksinin içinde yer alan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait olan bina Konya Platformu tarafından tamamlanarak AMATEM olarak hizmet verecek. Hastane ve poliklinik olarak faaliyet gösterecek AMATEM’de 25 yatak bulunacak. Konya Platformu ile protokol imzalayan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temel amacı ise toplumun madde bağımlığından kurtulmasını sağlamak. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen protokol törenine Hastane Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş, Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı Mustafa Sağbili, platform üyeleri ve hastane yönetimi katıldı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş, Beyhekim Sağlık Kompleksi’nin içinde yer alan metruk durumdaki binayı Konya Platformu’nun çalışmalarıyla AMATEM’e dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Binanın bütün maddi yükümlülüğünü Konya Platformu’nun üstlendiğini aktaran Odabaş, “Bu hastane devreye girdiğinde çevre illerden de hastalar gelecek. Üç katlı ve 25 yataktan oluşacak. Ayrıca ayakta da tedavi imkânı olacak. Madde bağımlılığı çok ciddi bir sorundur. Tedavi edilmesinin yanında önlenmesi de büyük taşır. Bu amaçla tedavi gören hastalara uyuşturucu satmak için gelen çevresel faktörleri de hastaların yanına yaklaştırmamak için gerekli güvenlik tedbirleri alacağız ve hastaneye girip çıkanı arayacağız. AMATEM’in binasının ise haziran ayı gibi bitmesini bekliyoruz” diye konuştu. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılması planlanan yanık ünitesi hakkında da bilgi veren Odabaş, yanık ünitesine malzeme alınması için İl Özel İdaresi’nin 1,5 milyon TL ödenek ayırdığını dile getirerek, ünitenin gerekli cihazların alınmasıyla 12 yataklı ve tam donanımlı olarak hizmet vereceğini söyledi.

Konya’da madde bağımlılarını tedavi edecek bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu bu amaçla AMATEM’i kurmak için yola çıktıklarını anlatan Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik de, “Protokol gereği hastane binayı onarımının ve tefrişatının yapılması için bize devredecek. İnşaat işi bittikten sonra bina tekrar Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek. Merkezin en kısa sürede hizmet vermesi için yoğun bir gayretin içindeyiz. Binanın onarım ve tefrişatı 800 bin TL gibi bir meblağ tutuyor. Fakat böyle bir merkezin faaliyete geçmesi gerekliydi. ‘Konya’nın Geleceği İçin Güç Birliği’ sözüyle çıktığımız yolda Konya Platformu olarak Konya’nın sağlık üssü olması yolunda bir adım attık bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı ve Platform Üyesi Mustafa Sağbili de, Konya’nın önemli bir hastaneye kavuştuğunu belirterek, gecikmiş bir merkezin hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Sağbili, platformun bundan sonra da Konya güzel çalışmalara imza atacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.