Konya-Afyon Karayolu 2010 sonunda bitirilecek

Konya-Afyon Karayolu 2010 sonunda bitirilecek

Ankara kara yolunu bölünmüş yol olarak hizmete açan Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, Konya-Afyonkarahisar kara yolunun 2010 yılı sonuna kadar tamamlanması için yoğun tempoda çalışıyor.

Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Ruşen Oğuzalp yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ortasında bulunan Konya'nın doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan önemli bir kent olduğunu söyledi.

Bu durumun trafik yoğunluğunu artırdığını ifade eden Oğuzalp, özellikle yaz aylarında ve uzun bayram tatillerinde bölgedeki araç sayısının önemli oranda arttığını bildirdi.
Karayollarının aşırı kullanımı nedeniyle kendilerine büyük iş düştüğünü dile getiren Oğuzalp, ''Vatandaşların güvenli yolculuk etmeleri için yollarımıza büyük önem veriyoruz. Bozulan yolları en kısa sürede onarmaya, yeni yollara açmaya çalışıyoruz. Bu konuda ekiplerimiz yoğun çalışıyor'' dedi.
Oğuzalp, bölgedeki en önemli çalışmalarının bölünmüş yol projeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Konya'yı Ankara, İstanbul, Adana, Aksaray, Antalya'ya bağlayan kara yollarını bölünmüş yol olarak hizmete açmak için harekete geçtik. Konya-Ankara kara yolu bir süredir bölünmüş yol olarak hizmet veriyor. Bu yolda şimdi konforu artırıcı çalışmalar yürütüyoruz. Beton asfalt yapılıyor. Konya-Ankara kara yolu, bu çalışmanın bitmesiyle 1. sınıf otoyoldan sonra en kaliteli kara yolu olacak. Bu, daha güvenli ve rahat yolculuk anlamına geliyor. Konya-Afyonkarahisar kara yolunda da yoğun tempoda çalışıyoruz. Bu kara yolu, 2010 yılı sonuna kadar bitirilip bölünmüş yol olarak hizmet verecek.''
Afyonkarahisar kara yolunun Konya'yı İstanbul, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi illere bağladığı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Oğuzalp, ''Toplam 216 kilometrelik bu yolda 76 kilometrelik bölüm kaldı. 76 kilometrelik kısmın bazı bölümleri için önümüzdeki günlerde ihaleler bitecek ve çalışmalar daha da hızlanacak. Ödenek gelirse 2010 yılı sonunda bu yol da çok rahatlayacak'' dedi.
Oğuzalp, Konya-Aksaray arasında 135 kilometre bölünmüş yol yapılacağını belirterek, ''Bunun 10 kilometresi Konya tarafından, 10 kilometresi Aksaray tarafından olmak üzere trafiğe açıldı. Geri kalan 115 kilometrenin tamamı ihale edildi ve ödeneklere göre 2010 yılında tamamını trafiğe açmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.
Bölünmüş yollarda trafik kazalarının yüzde 10'nun üzerinde azaldığı düşünüldüğünde yapılan çalışmaların öneminin daha iyi anlaşılacağını ifade eden Oğuzalp, kamulaştırma çalışmalarında kendilerine sorun çıkarmadan kolaylık sağlayan arsa sahiplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.