'Konutta KDV'den dönüş yok'

'Konutta KDV'den dönüş yok'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bu defter kapanmıştır" dedi.

Konutta yeni KDV düzenlemesinden dönüş yok. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuttaki KDV oranı konusunda geriye dönüş olmayacağını belirterek, ''Bu defter kapanmıştır. Bu konuda son derece doğru bir adım attığımız kanaatindeyim'' dedi. 2012 yılı bütçe sonuçlarını açıklayan Şimşek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şimşek bütün tedbirleri aldıklarını hiçbir şekilde yeni zamların gündemde olmadığını söyledi.

Şimşek, 2B arazilerinin satışına yönelik başvurularda hiç bir sıkıntı olmadığını belirterek, ''Çok ciddi bir rağbet var. 2B uygulamasının başarılı olacağını inanıyorum. Bu yıl için 4,8 milyar liralık gelir öngörüyoruz'' dedi.

Şimşek, geçen yılın Aralık ayında merkezi yönetim bütçe giderlerinin 42,8 milyar lira, bütçe gelirlerinin 27,3 milyar lira olarak gerçekleştiğini, bütçe açığının da 15,5 milyar lira olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek, 2013 yılı bütçesine ilişkin beklentilerinin oldukça olumlu olduğunu ifade ederek, ''Türkiye ekonomisi 2013 yılında toparlanacak, yani büyüme hızlanacak. Yüzde 4, belki üzerinde bir rakama gidiş bekleniyor'' dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.