Konut almanın tam zamanı

Konut almanın tam zamanı

Hükümetin aldığı karar ile yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülen KDV oranı, gayrimenkul yatırımcılarına umut oldu. Döviz kurlarındaki iniş çıkıştan tedirgin olan vatandaş, yastık altındaki parasını gayrimenkule yatırıyor.

Konut stoğunda fazlası olan Konya'ya, farklı tarz ve büyüklükte konutlar inşa edilmeye devam ediliyor. Konya, konut sayısı ve emlak sektöründeki gelişimi ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Yeni binalar, özellikle Selçuklu bölgesinde daha çok yapılıyor. Kentsel dönüşüme tabi tutulan ve geniş araziler açılan Meram ve Karatay'da da yüksek binalar inşa edilerek, konut sayısı artırılıyor. Konut sayısındaki artış, Katma Değer Vergisi (KDV)'de yaşanan düşüş, dolar ve altın fiyatlarındaki istikrarsızlık; vatandaşı konut alımına yönlendirdi. Konya'da emlak fiyatlarında düşüşler yaşandı. Emlakçılar, parasını değerlendirmeyi düşünenlere konut almayı tavsiye ederek, “Ev almanın tam zamanı” dedi. Vatandaş, gayrimenkul yatırımını daha güvenli gördüğü için parasını gayrimenkule yatırdı.

KONUT STOĞUNDA FAZLAMIZ VAR

Emlak fiyatlarındaki düşüşler ile ilgili açıklamalarda bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, yatırım yapmak isteyenlerin karlı çıkması için gayrimenkule yönelmesi gerektiğini belirtti. Konya'ya her gün yeni binaların inşa edildiğini söyleyen Altınay, “Konya, gayrimenkul konusunda gerçekten Türkiye'de en ileri gelen şehirlerin başında yer alıyor. Türkiye'nin yüzölçümü olarak en büyük şehri olması, Konya'ya bu anlamda önemli fırsatlar sunuyor. Konya'da hayat standartı yüksek. Her tarz ve isteğe göre ev bulabilmek mümkün. Diğer şehirlere göre daha geniş evler inşa ediliyor. Konut sayısındaki artışlar, önümüzdeki yıllarda da devam edebilir. Çünkü, kullanıma ve değerlendirmeye açık çokça alan bulunuyor” dedi.

FIRSATÇILARA KARŞI UYANIK OLUN

Yatırım döneminden yararlanmak isteyen ayakçı ve gayrimeşru emlakçıların varlığına da dikkat çeken Altınay, yatırımcılara ve kiracılara önemli uyarılarda bulundu. “Vergi mükellefi ve oda üyesi olmayanlara karşı dikkatli olun” diyen Altınay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşın ve piyasadaki çoğu esnafın son zamanlarda nakit sıkıntısı yaşadığına hepimiz şahit olduk. Nakit sıkıntısı, emlak sektörünü o derece etkilemedi. Hatta yastığının altında parası olanlar, belirsizlik döneminde zarara uğramasın diye gayrimenkule yatırım yaptı. Vatandaşların duygusunu ve parasına sömürmek isteyen ve uygunsuz çalışan emlakçılar da var. Keyfi fiyat belirlemesi yapan, vergi vermeyen ama kısa yoldan kar yapmaya çalışan emlakçılara imkan tanımayın.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.