Konuk üreticilerle  bir araya geldi

Konuk üreticilerle bir araya geldi

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, seçim çalışmalarına Beyşehir’de devam etti.

Damlapınar Mahallesi ile ziyaretlerine başlayan Recep Konuk, daha sonra Beyşehir girişinde muhteşem yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı ve Beyşehir programında ilk olarak Beyşehir Belediyesini ziyaret etti. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve yöneticiler tarafından misafir edilen Recep Konuk, göreve geldikten sonra bölge için planladıkları yatırımların ve Manavgat Suyunun Beyşehir Gölüne aktarılması projesinin detaylarını anlattı.

Bölge çiftçileri ile bir araya gelen Recep Konuk, daha sonra sırasıyla Aşağıesence, Çiçekler, Akburun, Kıreli, Selki, Sadıkhacı, Sevindik, Bayındır, Göçü, Yenidoğan ve Karaali Mahallelerinde kooperatif ortaklarıyla bir araya geldi. Gittiği her noktada çiftçilerle hasbihal eden, çiftçilerin bütün sorularını cevaplayan ve yaşanan sıkıntıları tek tek not eden Recep Konuk, “25 yıl önce kişiler değişsin diye aday olmamıştım. Bugün de kişiler değişsin diye aday olmuyorum. Mesele kişiler değil, ben gidişat çığırından çıkmasın diye aday oldum” şeklinde konuştu.

AĞAÇLARA DA BAKAMADILAR

Başkan Recep Konuk, “Üretim yapan bazı fabrikalarımız kapandı, bazıları ise kapasitesi küçülerek devam etti. Arzu ettiğimiz ilerleme devam etmedi. Torku markası küçültüldü. Ağaçlandırma gibi önemli bir süreci sürdüremediler, ağaçlar kaderine terk edildi. Ağaca, kurda kuşa acımayanların, merhameti olmayanların makinaya merhameti, acıması olur mu?” dedi.

ÇİFTÇİ İÇİN ORTAKLIK PRİMİ

Yeni başkanlık döneminde Konya Şeker iştiraklerinin Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ortaklarının pancar münavebesinde ektikleri bitkisel ürünler ile süt ve besilerine pozitif ayrımcılık uygulanacağını söyleyen Recep Konuk “Yani ortaktan alım ile ortak dışı alım farklılaşacak. Hamyağ Fabrikamız, Yem Fabrikamız, Un Fabrikamız, Bulgur Fabrikamız, Meyve Suyu Fabrikamız, Et-Süt Entegre Tesisimiz, Patates Fabrikamız ortaklarımızdan aldığı buğday, arpa, mısır, patates, ayçiçeği gibi bitkisel ürünler ile süt ve besiye ortak dışı müstahsilden aldığı ürünlere göre yüzde 5 gibi bir ilave ödeme yapacak. Buna ortaklık primi diyeceğiz ve ödemeyi ürün faturası ile birlikte yapacağız. Aslında biliyorsunuz biz bunu daha önce müdahale alımları ile fiyatları yukarı çekerek yapıyorduk. Keza ayçiçeğinde fiyatı biz açıklıyorduk, Trakya çiftçisi bayram ediyor, bizim açıkladığımız fiyatı davul zurna ile karşılıyordu. Ben sizin karşınızda sıfır gümrükle Ukrayna’dan ay çekirdeği geliyor ben ne yapayım diye yakınmadım. Devlet kararı yapacak bir şey yok demedim. Neden? Çünkü biz Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı nezdinde ithal çekirdeğe uygulanacak tarife için siz tohumu toprağa attığınızda başlardık ve bırakın sıfır gümrüklü ithalata, ithalattaki referans fiyatın bile sizin kayıp yaşamanıza sebep olmayacak bir fiyat olması için mücadele ederdik. Emaneti bize tevdi ederseniz yine o mücadeleyi elbet yapacağız. Ama bir şeyi daha yapmaya başlayacağız, 4 yılda bir aynı tarlaya ekebildiğiniz şeker pancarının münavebesinde ektiğiniz her ürüne ve ürettiğiniz süt ile besiye kooperatifimize ortak olmayan müstahsillere göre ortaklık primi ödemeye başlayacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.