KONSİAD, KONEXPOyu İstanbulda tanıttı

KONSİAD, KONEXPOyu İstanbulda tanıttı

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD), 13-16 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshanede KONEXPO adıyla yapacağı etkinliğini, İstanbul İkitellideki Hasırlı Osmanlı Mutfağında hemşeh

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD), 13-16 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de KONEXPO adıyla yapacağı etkinliğini, İstanbul İkitelli’deki Hasırlı Osmanlı Mutfağı’nda hemşehri derneklerine düzenlediği kahvaltılı bir toplantı ile tanıttı. 

Toplantıya, İstanbul’da kurulmuş olan Konya ve Karaman İl, ilçe, kasaba ve köylerine ait vakıf ve dernek başkanlarından 74’ü ile kendilerini Konyalı ve Karamanlı hissettiklerini her platformda beyan eden İstanbul Küçükçekmece’de kurulmuş olan Rumeli Köprülüler Derneği Başkanı Aysel Çalışkan ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.  

KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı toplantıda yaptığı konuşmada, “KONEXPO, KONSİAD’ın 13-16 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshane'de yapacağı Konya tanıtım etkinliğinin adıdır. KONEXPO, KONSİAD'ın Türkiye çapındaki ilk ve büyük bir organizasyonu olacaktır. KONEXPO, Hazreti Mevlâna’nın öğretilerinin ışığı ile ulusal ve uluslararası düzeyde bir organizasyon olacaktır. KONEXPO’nun açılışını Sayın Başbakanımıza yaptırıp, Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ömer Dinçer ve diğer Bakanlarımızı da KONEXPO için davet edeceğiz” dedi. Başcı, KONEXPO’ya tüm vatandaşları davet etti. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu ise, KONEXPO’nun Konya ve Karaman için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, daha da önemlisi KONSİAD’ın artık bir TÜSİAD, bir MÜSİAD gibi Konya coğrafyasının ve bölgenin en güçlü sivil topum kuruluşu olarak hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtti. Bu konuşmadan sonra KONEXPO Proje Başkanı Kemal Çelik ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akay tarafından KONEXPO’nun teknik olarak bilgileri multivizyon gösterisi ile davetlilere tanıtılarak katılımcılara KONEXPO dosyası, KONSİAD rozeti ve KONSİAD Dergisi takdim edildi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.