KONMAK, KONELEK VE İSKON Fuarları Konya'da açıldı

KONMAK, KONELEK VE İSKON Fuarları Konya'da açıldı

22 ülkeden 378 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı KONMAK, KONELEX VE İSKON Fuarları açıldı

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, KONMAK, KONELEX ve İSKON fuarları, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, fuar açılışında yaptığı konuşmada, Konya'nın 2023 hedeflerine ulaşmasının koşulunun, yetişmiş insan gücünün temin edilmesiyle mümkün olacağını söyledi.
     Hedeflere ulaşmak için birlik ve beraberliğin devam ettirilmesinin önemine değinen Doğan, bu birlikteliği sağlayacak enerjinin Konya'da olduğunu belirterek, fuara katılan firmalara ve fuarları organize eden yetkililere teşekkür etti.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yapılan faaliyetlerde istikrarın önemli olduğunu ve Konya'da yapılan bu fuarların 7'nci ve 9'ncu kez düzenlendiğini söyledi.
     Fuarların şehirlerde sosyal açıdan öneminin büyük olduğunu ve bu anlamda kente katkı sağladığını bildiren Akyürek, şunları kaydetti:
     ''Konya'da artık fuar turizmi de gelişti. Hizmet sektörünün gelişmesine de katkıda bulunmakta. Bir yıl içerisinde fuar turizmi nedeniyle yaklaşık 600-700 bin insanımızın köyden, kentten başka illerden Konya merkeze geldiğini ve burada önemli bir hareketlilik getirdiğini görüyoruz. Bunun şehre yüklediği sorumluluklarda var. Genel olarak da biz bu sorumlulukların farkındayız. Konya'nın ihracattaki ortalama artışı yıllık bazda yüzde 28. Yüzde 22-23 ortalamayı tutturursak 2023 yılında 15 milyar dolar hedefine ulaşıyoruz. Konya, koyduğu bu hedefe planlı ve programlı bir şekilde yürüyor. Bu burada gördüğümüz sektörlerin, makine sanayisinin, elektrik sanayinin, lojistik sanayinin gelişmeleriyle bu hedeflere ulaşacağız.''
     TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektörün en önemli üretici ve ithalat ithalatçı firmaların katılımlarıyla fuarın adeta endüstri zirvesi haline geldiğini anlattı.
     Fuarda, firmaların, her yıl önemli satışlar yaparak çeşitli bağlantılar kurduğunu dile getiren Ersözlü, şunları anlattı:
     ''Sektörün iç dinamiklerine Konya'dan katkı sağlayan fuarımız, üretimin tüm evresinde yatırım yapacak sanayicilere yön verir hale geldi. Bu yılki fuarlarımıza 22 ülkeden 378 firma katılıyor ve geçtiğimiz yıla göre yüzde 25'lik bir büyüme sağladık. Fuarlarımız süresince 756 markanın 2 binin üzerindeki makine ve malzemesi görücüye çıkıyor. Yine fuarlar süresince, İran, Irak, Ukrayna, Kore, Çin, Pakistan, Afganistan, Etiyopya, Tacikistan başta olmak üzere Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Türk Cumhuriyetlerinden gelecek alım heyetleri ve yurt içinden üretimin yoğun olduğu 50 farklı şehirden gelecek heyetler Konya'da bir araya gelecek.''
     Açılışta, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ile Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de konuşma yaptı.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek 3 fuarın açılışını yaptı. Ardından, Ersözlü, protokol üyelerine fuar alanını gezdirdi.
     ''KONMAK'' (9. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı) ile ''KONELEX '' (7. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı) ve ''İSKON '' (7. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) fuarları, 26, 27, 28 Nisan tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında, 29 Nisan'da ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.