Kongaz ulusal olmak için temel atıyor

Kongaz ulusal olmak için temel atıyor

Kongaz, ulusal alanda hizmet için Burdur dolum tesisinin temelini attı

Kongaz, kuracağı 2. Dolum tesisiyle birlikte yurtiçinde de bayilikler verecek
Kombassan Holding A.Ş şirketlerinden olan ve İç Anadolu ve çevresinde hizmet veren Kongaz A.Ş, Burdur'un Bucak ilçesine kuracağı 2. dolum tesisiyle ulusal piyasaya adım atmayı planlıyor.
1993 yılında hizmet vermeye başlayan ve 30 bin metrekarelik dolum tesisiyle Konya ve bölgesinde Ev tüpü, Dökmegaz, Sanayi tüpü ve Otogaz satışıyla vatandaşa hizmet veren Kongaz A.Ş, ulusal bir kimlik kazanarak hizmet alanını genişletmek adına, Burdur'un Bucak ilçesine 19 bin metrekare alan üzerine 2. dolum tesisini kuruyor. İnşaat çalışmaları başlayan ve 2012 yılının Nisan ayında hizmet vermeye başlayacak tesisin Akdeniz bölgesi ve çevresine hizmet vermeyi amaçladığını belirten Kongaz A.Ş Genel Müdürü Osman Keleş, "Kongaz Bucak Dolum Tesisi, özellikle sahil şeridini kapsayan iller ile beraber Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, Kütahya, Uşak ve Muğla gibi il ve ilçelere yönelik pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve yöre insanına yeni bir hizmet anlayışı ve hizmet sunma yolunda önemli bir tesis olacaktır" dedi.
Bugün itibariyle sektörde 70'e yakın LPG dağıtım şirketinin bulunduğunu ve 2009 yılında Rekabet Kurulu'nun aldığı kararlarla sektördeki rekabetin daha çetin bir hale geldiğini de ifade eden Osman Keleş, "Bu nedenle Kongaz, bölgesel firma olma adını geride bırakıp, ulusal bir firma olma yönündeki çalışmalarını hızlandırarak 2011 yılında Burdur ili Bucak ilçesinde 19 bin metrekare alan üzerine 2. dolum tesisini faaliyete geçirme kararını almıştır. Temeli atılan ve şu an inşaatı hızla devam eden dolum tesisinin, 2012 yılının Nisan ayında tamamlanarak Akdeniz Bölgesi insanının hizmetine sunulması hedeflenmiştir. Bu yeni tesis ile birlikte özellikle Akdeniz kıyısında ve bölgedeki diğer illerde bayilik ağımızı genişletmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
BAYİ AĞIMIZI TÜRKİYE ÇAPINA YAYACAĞIZ
Kombassan'ın enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Kongaz'ın, bu tesisiyle birlikte ulusal kimlik kazanacağını ve Türkiye çapında gerek LPG, gerekse Otogaz bayilikleri verebilecek duruma geleceğini de dile getiren Keleş, "Şu an Kongaz olarak 150'si Ana, 100'ü Tali ve 40'ı da Otogaz olmak üzere toplam 290 satış noktamızla vatandaşımıza hizmet vermekteyiz. Burdur'a kuracağımız 2. dolum tesisiyle birlikte ulusal bir kimliğe kavuşacak ve Türkiye'nin her yerine bayilik verebilecek duruma geleceğiz. Bu sayede Kongaz'ın güvenilirliğini ve kalitesini tüm Türkiye'ye taşıma fırsatı da bulmuş olacağız" diye konuştu.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.