KONESOB Başkanı Karamercan'dan ziyaret

KONESOB Başkanı Karamercan'dan ziyaret

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan ve Genel Sekreter Ziya Yavuz, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan ve Genel Sekreter Ziya Yavuz, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan ve Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ile görüşen Başkan Karamercan, 2014 yılının genel anlamda esnaf için iyi geçtiğini fakat Sosyete Pazarı ile ilgili sorunların devam ettiğini söyledi. Sosyete Pazarı'nın küçük esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirten Karamercan, “Sosyete Pazarı konusunu Sayın Belediye Başkanımız ile bire bir görüştük. Görüşmelerin yanı sıra bu konuda yazışmalarımızda oldu. Biz Sosyete Pazarı’na karşıyız. Çünkü Sosyete Pazarı bütün esnafı ilgilendirdiği için küçük esnafımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bedesten, Nüve ve Kemerli Çarşı esnafı bu pazardan dolayı zor günler geçiriyor. Ayrıca Sosyete Pazarı, birinin herhangi bir fabrikayı alması ve aldığı o fabrikayı da bölmelere ayırarak küçük dükkânlar oluşturması ve oluşturdu o dükkanlar sayesinde de rant sağlaması ile ortaya çıkmıştır” dedi.

Sosyete Pazarı işletmecisinin de vergi kaçırdığını iddia eden Karamercan, “Birinci sosyete pazarı ile mücadele ederken, bu defa ikincisi Bosna’ya açıldı. Haftanın iki günü de Bosna’da açık olacak bu pazar. Ama hiçbir şarta, koşula uygun değil. Biz pazarın kaldırılmasını istiyoruz. Kayseri, Muğla, Alanya ve Karaman'da bu pazarlar iptal edildi. Biz de Konya'dan kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kerem İşkan ise KONESOB'un küçük esnafın hakkını koruduğunu belirterek, Başkan Karamercan'a çalışmalarında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.