Konak Belediyesi'nden 13. İzmir Türkçe Günleri

Konak Belediyesi'nden 13. İzmir Türkçe Günleri

Konak Belediyesi, 82. Dil Bayramı’nı bu yıl 13.'sü düzenlenecek İzmir Türkçe Günleri ile kutlayacak. 26 Eylül'de başlayacak ve 1 Ekim’e kadar sürecek program kapsamında kültür merkezlerinde ve bazı okullarda etkinlikler yapılacak. Konak...

Konak Belediyesi, 82. Dil Bayramı’nı bu yıl 13.'sü düzenlenecek İzmir Türkçe Günleri ile kutlayacak. 26 Eylül'de başlayacak ve 1 Ekim’e kadar sürecek program kapsamında kültür merkezlerinde ve bazı okullarda etkinlikler yapılacak.

Konak Belediyesi, 13. İzmir Türkçe Günleri’yle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir Yurdakul, yazar ve eğitimci Hidayet Karakuş, eğitimci Düriye Ayyıldız ve Konak Kültür İşleri Müdürü Halim Yazıcı katıldı. 26 Eylül Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yanındaki Türkçe Taşı'ndaki törenle açılacak 13. İzmir Türkçe Günleri hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Atak, toplumların düşünce sisteminin gelişmesinde dilin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Dil ne kadar zenginleşirse, ne kadar doğru kullanılırsa insanın düşünce sistemi ve toplumların gelişmişlik düzeyi de o kadar ilerliyor. Bu nedenle dilin zenginleşmesi, korunması, arındırılması ve yeni unsurlarla geliştirilmesi büyük önem taşıyor." dedi.

'DİL YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR'

Toplantıda söz alan Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yurdakul ise İzmir Türkçe Günleri'nin bir dil yolculuğu olduğunu ve bu yolculukta İzmirlilerle beraber yürüdüklerini ifade ederek, "Dil bayramımızı kutlamamız gerektiğini düşünüyorum, çünkü her şey dilde bitiyor. Dilimiz neyse oyuz, dilimizde ne varsa yaşamımızda da o var." diye konuştu. Etkinliğin hayata geçirilmesine destek veren isimler arasında yer alan yazar ve eğitimci Karakuş da Mustafa Kemal Atatürk'ün dilbilime değer veren bir lider olduğuna vurgu yaptı. Dillerin aynı zamanda ulusların sınırlarını belirleyen bir etken olduğunu belirten Karakuş, "Dil devrimi boşuna yapılmadı. Diller, aynı zamanda ülkelerin sınırını da çizer. Türkçeye sahip çıkmak, varlığına da sahip çıkmaktır. Mustafa Kemal Atatürk de ulusların varlığının dile dayandığını öngörmüştür." diye konuştu.

13. İzmir Türkçe Günleri etkinlikleri, açılış töreninin ardından Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam edecek. Dört gün boyunca sürecek etkinlikler kapsamında, belediyenin kültür merkezleri ve ilçedeki bazı okullarda söyleşiler yapılacak, sergiler yer alacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.