Komisyonda Haberal ve Balbay tartışması

Komisyonda Haberal ve Balbay tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, Adalet Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçelerini ele alıyor.

Komisyona CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın fotoğraflarından oluşan bir tişört giyerek geldi. Salonda bulanan AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yargılama ve adalet üzerine kısa süreli sözlü atışmalar yaşandı.

Aslanoğlu'nun oturduğu masanın önüne ise Balbay ve Haberal'ın fotoğrafları asıldı. "Adalet arıyoruz, nerede bulamıyoruz, Sayın Bakan sizde Adalet var mı; Sayın Bakan sizin dükkanda var mı?" yazıları yazıldı. CHP milletvekillerinin oturduğu bölümün arkasındaki duvara ise "Millet iradesi, halk iradesi nerede, arıyoruz bulamıyoruz, Suçum nedir bilmiyorum, Suçum varsa cezamı verin. 3 yıldır sorgusuz, sualsiz yatıyorum, Amansız hastalığa yakalandım suçumu bilemedim" yazılı dövizler asıldı.

 AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Aslanoğlu'na tepki göstererek yapılanların yanlış olduğunu belirterek burada bunların yapılmaması gerektiğini söyledi. Aslanoğlu ise "Adalet arıyoruz, gel sen de beraber arayalım. Burada aramayacağım da nerede arayacağım. Mahkemelerde olmayınca burada aranıyor." diye konuştu.

Toplantıda Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, ilk sözü Aslanoğlu'na verdi. Çok kısa konuşacağını dile getiren Aslanoğlu, "Halk iradesini arıyoruz, nerede olduğunu bilmiyoruz. Görmek için buradayız, bağımsız, adalet ön yargısız adalet arıyoruz. Adalet hepimize lazım Sayın Bakan, yarın size de lazım olacak." dedi.
    
Yaşanan tartışmaların ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bütçe üzerinde sunum yapmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.