KOMEK'te ödül töreni

KOMEK'te ödül töreni

2 aylık eğitimin ardından sona eren KOMEK Yaz Kursları'nda başarılı olan öğrencilere düzenlenen tören ile sertifika ve ödülleri verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kursların okullar açılınca da devam edeceğini belirtti

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Yaz Okulunu'nun sona ermesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde "Ödül ve Sertifika Töreni" düzenlendi. Törene; Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, KOMEK şube müdürleri, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Okulda üstün başarı gösteren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kurslara katılan binlerce öğrenci ellerindeki Türk Bayrakları ile spor salonuna giriş yaparak renkli görüntüler ortaya çıkardı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Al bayrak uğruna şehit olan askerlerimizi minnetle anıyoruz. Vatanımız için her fedakarlığı yapan aziz milletimize de baş sağlığı diliyoruz. Vatanımızı parçalamak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

21-2.20150822093842.jpg

KURSLAR OKULLAR AÇILINCA DA DEVAM EDECEK

KOMEK Yaz Kursları'nın 2 aylık bir süreç içerisinde başarıyla tamamlandığını ifade eden Akyürek, yaklaşık 20 bin öğrencinin kurslardan yararlandığını söyledi. Sertifika ve ödül alan öğrencilere teşekkür eden Akyürek, “Bu süreçte büyük fedakarlık yapan öğretmenlerimiz geceyi gündüze kattılar. 8 haftalık eğitim tamamlandı ama hiçbir şey bitmedi. Bu daha başlangıçtır. 10 yıldır hizmet veren KOMEK ilkokul öğrencilere de hizmet veriyor. 71 kurs merkezinin kapıları 7'den 70'e herkese açık oldu. İlçelerimizdeki merkezlerde de kurslarımız başarılı geçti. Suriyeli kardeşlerimizin de katıldığı programlar yükselerek devam edecek. 21 öğrenci sayısını çok daha yukarılara çıkartacağız. Artık sizler Büyükşehir ailesinin bir gönüllüsü oldunuz. Sizler için hayırlı olsun. Bu nedenle eğitim döneminde de sizleri Cumartesi Pazar günleri yarım gün olmak üzere kurslarımız açık olacaktır. İnşallah iş birliği içerisinde programlarımız hafta sonları devam edecek” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDÜLLERİ HAK ETTİ

En önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunun altını çizen Akyürek, “Mühendis, öğretmen, doktor olabiliriz. Bunlardan daha önemlisi ise anne ve babasına saygılı, vatana ve milletine değer veren bireyler yetiştirmektir. Biz de bunlar için var gücümüzle çalışıyoruz. Allah herkesten razı olsun, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu. Vali Muammer Erol ise, “Dolu dolu geçen bir 2 ayın sonunda öğrencilerimiz ödülleri hak etti. İnşallah gönüllüleriniz de eğleneceksiniz. Bu gece ile birlikte unutulmaz bir yaz geçirdiniz. Bu projenini başında mutlaka fikir ve emeğin tamamı Büyük Şehir Belediye Başkanımız ve ekibidir. Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu projeye ortak olmasıyla bizde destek verdik. Konyamıza bunun gibi daha nice başarılı projelerin olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

BÜTÜN DÜNYA İNANSA ŞARKISI

Yaz Okulu’nda eğitim gören işitme engelli öğrencilerin işaret dili ile Kura’n-ı Kerim ve ilahi okudukları programda, Suriyeli öğrenciler de hep birlikte “Bütün Dünya İnansa” şarkısını seslendirdi. Gecede, Yaz Okulu kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve sertifikaları Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Hüsniye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Musa Arat tarafından verildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.