KOMEK halk üniversitesi

KOMEK halk üniversitesi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Kültürpark Satış ve Sergi Merkezinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Kültürpark Satış ve Sergi Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreninin ardından Hünerli Eller Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK Meslek Edindirme Kursları’nın sergi ve satış merkezinin hayırlı olmasını diledi. Meslek edindirme kurslarının artık Türkiye genelinde bilinen bir marka haline geldiğini söyleyen Tahir Akyürek, “KOMEK ve diğer belediyelerimizin halk eğitim merkezleri artık bir halk üniversitesi haline geldi. 2004 yılında kurslarımızı başlattığımızda çeşitliliği ile marka ve önde kuruluş olmasını arzu ediyorduk. 2 yıl içinde 100’den fazla alanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veren, sosyalleştiren ve meslek edindiren bir kurs haline geldi. Şimdiye kadar 82 bin 783 kişi kursa kayıt yaptırdı. 50 bin civarında kursiyerimiz sertifika aldı. Bu çalışma Konya’da meslek edindirmedeki bir boşluğu doldurmuş oldu. Meram, Karatay ve Selçuklu dikkate alındığında daha büyük sayılara ulaşıldı. Öte yandan Konya Ayakkabıcılar Odası ile birlikte yapılan eğitim merkezi ile Ayakkabıcılık Meslek Yüksekokulu arasında bir koordine oluşturuldu” dedi.

Fuar Kültür Park’ta açılan KOMEK Sergi ve Satış Merkezi’nin bu kurslara ne kadar büyük önem verdiklerinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Akyürek, sergilenen ürünlerin tamamının KOMEK kursiyerleri tarafından yapılan ürünler olduğunu ve satışlarından elde edilecek gelirin de eserin sahibine verileceğini, bu sayede aile bütçesine az da olsa katkı sağlanabileceğini belirtti. 2011-12 hizmet dönemi eğitimlerinin de bu hafta itibariyle başladığını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “419 grupta, 42 branşta 4 bin 173 kursiyerle ilk dönemi başlatıyoruz. KOMEK ailesi 100 bine varan sayısı ile Konya’daki en güçlü sosyal grup haline gelmiştir” dedi.

ÖDÜL ÜZERİNE ÖDÜL ALDILAR

 

Programda daha önce Türkiye genelinde yapılan Hünerli Eller Yarışması’nda dereceye giren kursiyerlere de ödülleri takdim edildi. Makine nakışı, ebru ve çini kurslarına katılarak ödül alan hünerli elleri tebrik ettiğini bildiren Tahir Akyürek, “Türkiye genelinde yapılan yarışmada KOMEK kursiyerlerimiz 1,2 ve 3.’lüğü kimseye vermedi. Ayrıca 10 mansiyon ödülünün de 9’unu yine bizim kursiyerlerimiz aldı. Bin 500 eser arasından seçilen bu eserlerle Konya’nın adı Türkiye’ye bir defa daha duyurulmuş oldu” diye konuştu.

Engellilere bir söz verdiklerini ve yılbaşına kadar Kültürpark içerisinde Türkiye Engelliler Federasyonu Konya Şubesi ve diğer engelli derneklerinin kullanımı için bir yer teslim edeceklerini hatırlatan Akyürek, “Bu sözümüzü inşallah bu yılın sonuna kadar tutacağız. Öte yandan 2012 yılı içerisinde şehir içi ulaşımı sağlayan otobüslerimizin tamamı engellilerin kullanımına uygun hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye genelinde yapılan Hünerli Eller Yarışması’nda dereceye giren kursiyerlere ödülleri takdim edildi. KOMEK Satış ve Sergi Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri daha sonra sergilenen eserleri inceledi.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.