Kölelerin Dramını Anlatan ’12 Yıllık Hasret’ Vizyona Giriyor

Kölelerin Dramını Anlatan ’12 Yıllık Hasret’ Vizyona Giriyor

Sinemaseverler bu hafta, aksiyon, macera, korku, gerilim ve animasyon türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor.

Sinemaseverler bu hafta, aksiyon, macera, korku, gerilim ve animasyon türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor. 24 Ocak haftasının öne çıkan yapımı ise Steve McQueen’in yönetmen koltuğuna oturduğu "12 Yıllık Hasret". Film, bir adamın hayatta kalmak ve özgür olmak için yaşadığı inanılmaz ve gerçek hikâyeye odaklanıyor.

UZAK ÇIĞLIK

Gizli kalıtsal araştırmaların yapıldığı bir askeri ada vardır. Valiere adında bir bayan gazeteci askeri bir adada paralı asker olarak çalışan amcasını görmek için o bölgeye gelir. Carver’ın teknesini kiralar, birlikte adaya doğru yola çıkarlar. Adada aslında kalıtsal özellikleri değiştirilmiş çok güçlü ve kurşun geçirmeyen askerler üretilmektedir. Bu askerler askerler içinde Max amca da vardır. Uwe Boll’un yönettiği ve Til Schweiger, Emmanuelle Vaugier, Natalia Avelon ile Udo Kier’in oynadığı "Uzak Çığlık", macera aksiyon türünde.

FRANKENSTEİN: ÖLÜMSÜZLERİN SAVAŞI

Gotik ve modern dünyayı karakterlerle bütünleştirebilmek için filmin çekimleri Melbourne’da yapıldı. Darkstorm Studio’nun çizgi romanından uyarlanan filmde 200 yıl önce Dr. Frankenstein tarafından yaratılan Adam, hâlâ hayattadır ve kendisini insanlığın kaderini belirleyecek büyük bir savaşın ortasında bulur. İnsan ırkını yok etmeye çalışan iblisler çok büyük bir tehlikedir. Adam, bu savaşı kazanmaya çalışacaktır. Stuart Beattie’nin yönettiği ve Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Jai Courtney ile Bill Nighy’in oynadığı "Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı", Gotik ve modern dünyayı karakterlerle bütünleştirebilmek için çekimler Melbourne’da yapıldı.

12 YILLIK ESARET

İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri’nde ailesiyle birlikte özgür bir adam olarak yaşayan Solomon Northup, köle olarak kaçırılır ve satılır. Solomon’u satın alan Edwin Epps zalim bir adam olmanın yanı sıra beklenmeyecek bir nezakete de sahiptir. Solomon sadece hayatta kalmak için değil aynı zamanda onuru için de yaşamaya çalışmaktadır. 12 yıl süren esareti sonrası Solomon, kölelik karşıtı Samuel Bass’le ve özgürlüğüyle yeniden tanışır. Steve McQueen’in yönettiği ve Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender ile Paul Dano’nun oynadığı "12 Yıllık Esaret"in şimdiye kadar 96 ödülü, 7 Dalda Altın Küre olmak üzere toplamda 116 adaylığı bulunuyor.

JACK RYAN: GÖLGE AJAN

Jack Ryan, sıradan bir New Yorklu yöneticidir. Ama aynı zamanda zeki biri olarak yıllar önce CIA tarafından göreve getirilmiştir. ABD ekonomisini çökertmek ve global kargaşa yaratmak için yapılmış bir plânı ortaya çıkarınca, bunu durduracak yeteneklere sahip tek kişi de Ryan’ın kendisi olur. Şimdi sahaya inmiş, şüphe, aldatma ve ölümcül güçle büyüyen bir dünyaya girmiştir. Jack, herkesten bir adım önde kalmak zorundadır. Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh ile Keira Knightley’in oynadığı "Jack Ryan: Gölge Ajan", gerilim-casusluk türünü sevenler için.

ŞEYTANIN GÜNÜ

Balayı sırasında gizemli, garip bir gece geçiren Samantha ve Zach, kendilerini hiç beklemedikleri bir gebelikle karşı karşıya bulurlar. Gerçek bir aile olmaya doğru attıkları adımları kamerayla sürekli kaydeden Zach, Samantha’nın gittikçe garipleşen davranışlarını önce hamileliğiyle ilgili zanneder. Aylar geçtikçe genç kadının bedeni ve ruhsal durumundaki karanlık değişimlerin sebebinin çok daha korkutucu ve uğursuz bir güç olduğu ortaya çıkacaktır. Matt Bettinelli Olpin ile Tyler Gillett’in yönettiği ve Zach Gilford, Allison Miller, Steffie Grote ile Sam Anderson’un oynadığı "Şeytanın Günü", ABD yapımı.

KÖFTE YAĞMURU 2

İlk filmde Flint, suyu yiyeceğe dönüştüren bir makine icat etmişti. Devam filmindeyse Flint, durdurduğunu sandığı icadının halen çalışmakta olduğunu öğrenir. Bu sefer dünyayı, makinesinin yarattığı hayvan-yiyecek karışımı mutant yaratıklardan kurtarmaları gerekmektedir. Cody Cameron, Kris Pearn’ın yönettiği ve Anna Faris, Neil Patrick Harris, Bill Hader ile Andy Samberg’in seslendirdiği "Köfte Yağmuru 2" haftanın animasyon filmi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.