Kök hücre tutmadı

Kök hücre tutmadı

Konya'da ağır bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle yaşaması için gerekli olan ve hayırseverlerin desteğiyle Almanya'dan getirilen kök hücre 3 yaşındaki Lütfi'ye uyum sağlamadı.

Lüfti Höl'ün annesi Hilal Höl yaptığı açıklamada, Almanya'dan getirilen kordon kanından kök hücrenin yaklaşık bir ay önce Antalya'da nakledildiğini söyledi. 
Ancak ameliyattan bir süre sonra iliğin tutmadığını öğrendiklerini belirten Höl, ''Yurt dışında bulunan ilk kök hücreyi parasızlık yüzünden getirtememiştik. Daha sonra Almanya'dan kök hücreyi çok zorluklarla Türkiye'ye getirdik. Yardımseverler sayesinde... Ancak olmadı'' dedi. 
BU BAYRAM DA BURUK GEÇTİ 
Mutlu bir şekilde Antalya'dan dönmeyi planlarken hesapta olmayan sonuçlarla karşılaştıklarını anlatan anne Höl, şunları kaydetti: 
''Ne yapacağımı bilemedim. Yine olmadı. Tüm umutlarımız suya düştü. Bizim için bu bayram da buruk geçecek. Aslında oğlumuzun sağlığına kavuşması, bizim için en büyük bayramdı. Ben yine de umudumu kaybetmiyorum. Oğlum için yine kök hücre aranıyor. Yaklaşık 6 ay sonra uygun ilik bulunursa nakil yapılacak. Ben oğlumun sağlığına kavuşacağına inanıyorum. Eşim Bilal, oğlumun tedavisi için işini bırakmak zorunda kaldı. Çünkü ilik uysaydı bir buçuk yıl Antalya'da kalmamız gerekiyordu. Çok çaresiz kaldık.'' 
Lütfi Höl'ün ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Yeşilipek, Almanya'dan getirilen kordon kanındaki hücre sayısının az olduğunu belirterek, ''Çocuğun hastalığı gereği zor tutacağını düşünüyorduk. Bazen kordon kanında hücre sayısı yeterli olmuyor. Lütfi Höl için yurt dışından gelen kordon kanındaki hücre sayısı da yeterli olmayınca uyum sağlamadı. Yaklaşık 6 ay sonra tekrar uygun kök hücre bulunduğunda nakil yapılacak'' diye konuştu. 
Konyalı Höl ailesi, ağır bağışıklık sistemi hastası olan oğulları Lütfi Höl'ün tedavisine, parasızlık yüzünden Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları ve devletin desteği ile başlamıştı. 
Yurt dışında bulunan uygun ilik kök hücreyi parasızlık nedeniyle getirtemeyen aile, ikinci kez bulunan kök hücrenin getirilmesi için gazete ve televizyonlar aracılığıyla hayırseverlere çağrıda bulunmuşlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.