Kocasinan Belediyesi 'Mahalle Evleri’nin Temelini Atıyor

Kocasinan Belediyesi 'Mahalle Evleri’nin Temelini Atıyor

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayabaşı ve Beyazşehir mahallelerinde yapılacak olan 'mahalle evleri’nin önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını söyledi. Kocasinan Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşerek...

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayabaşı ve Beyazşehir mahallelerinde yapılacak olan 'mahalle evleri’nin önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını söyledi.

Kocasinan Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşerek karar bağladı. Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Çelik, belediye eliyle bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz hafta Yemliha’da hizmete açılan Kadın Gelişim Merkezi’nin yöre halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını ve bu merkezin başta patlıcan yetiştiriciliği olmak üzere kadınlara yönelik farklı alanda uygulanacak kurslar için kullanılacağı bilgisini veren Başkan Çelik, "Belediye eski binasının yanında bulunan metruk haldeki binayı bu işi için tahsis ettik. Burası Yemliha’da bulunan kadınların kullanacağı kurs merkezi olmanın dışında başta patlıcan yetiştiriciliğinin öğretilebileceği bir merkez haline gelecek." dedi.

Yemliha’nın bugüne kadar alamadığı hizmeti son 5 aylık dönemde aldığını belirten Başkan Çelik, bölge için yapılan hizmetleri ise 17 kilometre uzunluğunda asfalt yol yapılması, sulama kanalı inşaatı ve okullarda yapılan tefrişat hizmetleri olarak sıraladı. Baskı tekniği kullanılarak inşa edilen yeni dönem kaldırım ve bordür uygulamasına ilişkin olarak da bilgiler veren Başkan Çelik, "Bordür ve kilit parke taşlarında yeni bir uygulamaya gideceğimizin sözünü vermiştik. Bununla da ilgili olarak Kayseri’de daha önce uygulanmamış çok kaliteli ve kullanışlı kaldırım ve bordür çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. İlk etapta Fevziçakmak, Erciyesevler, Fatih ve Mimarsinan mahallelerimizde bu kaldırımların yapımına başladık." diye konuştu.

Mahalle evlerinin yapımına en kısa süre içerisinde başlayacakları bilgisini veren Başkan Çelik, Kayabaşı ve Beyazşehir mahallelerinde yapılacak olan mahalle evlerinin temelini atacakları müjdesini vererek, "Mahalle evlerinin yapımına başlanıyor. Beyazşehir ve Kayabaşı mahallelerimizde inşa edeceğimiz mahalle evlerinin temel kazma çalışmasını önümüzdeki günlerde hep birlikte yapacağız." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.