Kocaoğlu: Valiyle Mutabık Kalıp, Orta Yol Bulmamız Mümkün Değil

Kocaoğlu: Valiyle Mutabık Kalıp, Orta Yol Bulmamız Mümkün Değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’la aralarında diyalog olmadığını söyledi. 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Ben TV’nin konuğu olan Kocaoğlu, İzmir gündemiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’la aralarında diyalog olmadığını söyledi.

83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Ben TV’nin konuğu olan Kocaoğlu, İzmir gündemiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ile çeşitli organizasyonlarda bir araya geldiklerinde aralarında diyalogun olmadığına dikkat çeken Kocaoğlu, “Bilmiyorum, görmedim, duymadım şeklinde geçiyor. Konulara bakış açımızda, bizim mutabık kalıp bir orta yol bulmamız mümkün değil. Bu benden kaynaklanmıyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük şehir içi toplu ulaşımını Binali Bey ile yaptım. Herkesle konuşurum. Çünkü ben, insanım. Araçların gereçlerin dağıtılması bile bir fiyasko. Büyükşehir Belediyesi'ne bir tane bile tapu vermemişsin. Burada nasıl bir diyalog olsun.” dedi. Kocaoğlu, "Sayın Vali İzmir'de görevde olduğu sürece bir diyalog kurulamayacağına mı inandırdınız kendinizi?" sorusuna ise, “Evet, hiçbir tereddütüm yok." karşılığını verdi.

İl Özel İdare mallarının Büyükşehir’e verilmediğini hatırlatan Kocaoğlu, “Efendim İl Özel İdare mallarının hepsi, bakanlıklara verildi. Gayrimenkuller için söylüyorum. Araçların da listesi yayınlandı. Hiç almayan belediye çok, Alaçatı'nın elinden malları alındı. Bu yönetim tarzı, sürdürülebilir bir yönetim tarzı değil. Bakın 11 seneyi dolduruyorum. Hepimiz elbette insanız. İl Özel İdare mallarıyla ilişkili Vali beye gitsem birkaç malı istesem neye yarayacak? Ben yerelde kalkınma yanlısıyım. İzmir hiçbir zaman kaybetmez. İzmir her şeye rağmen ayağa kalktı ve yürüyor. İzmir'i her sene daha yukarıya giderken göreceğiz.” dedi.

İzmir’in mallarının İzmir’de kalması gerektiğine ifade eden Kocaoğlu, bütün STK'ların, odaların bu konuda desteği olduğunu hatırlattı. AK Partililerin bile bir şey söyleyemediğinin altını çizen Kocaoğlu, “Birtakım aklı karalar savunmaya çalıştı ama onlar da AK Parti'ye zarar verdi aslında. Bugün İzmir'de mallar bakanlıklara mı verilsin yoksa, belediyeye mi kalsın, diye bir anket yapılsa, bu oran yüzde 90 çıkar.” dedi.

"KATI ATIK TESİSİ KARŞIYAKA’YA YAPILACAK"

Karşıyaka’da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ilişkin oldukça net bir açıklama yapan Kocaoğlu, “Uzmanlar gelip pozitif baktılar. Karşıyaka'nın üstündeki alandaki alanda projemiz aynen devam ediyor.” dedi.

Mıcır ocakları hakkında ne düşündüğü sorusuna yanıt veren, Kocaoğlu, “Hiçbir şey düşünmüyorum. Çünkü yetkim yok. Taş ocaklarına karşı herhangi bir yetkim yok. Yetki bizdeydi. Biz Belkahve'deki taş ocaklarıyla oturduk ve konuştuk. Maden mühendisleri ile ziraat mühendisleriyle ve Çevre Sağlık Daire Başkanlığımız ile bir çalışma yaptık. Taş ocakları geriye götürülecek ve kapalı sistem, sulu sistem tesis yapılacak diye anlaştık. Bunların içinde de en güçlü olanlar da, yola bakan kısma ağaç dikip sulayacak diye anlaştık. Bunların hepsini yaptık, ağaçlar da büyüyor şimdi. Belkahve'ye giderken eskiden kocaman bir toz bulutu görürdünüz. Şimdi gidelim yok. Eski mıcır tesislerinin tekrar açılma ve izin alma çalışmalarının olduğunu duyuyorum. Pınarbaşı'nın üzerindeki bölgeye girecektik ama tam o anda kanun değişti ve ruhsat verme yetkisi Büyükşehir'den alındı. Dolayısıyla bizim elimiz kolumuz bağlandı.”

"CHP PM’DE 8 İZMİRLİ FAZLA"

Başkan Kocaoğlu, CHP’de gerçekleşecek kurultaya dair de dikkat çekici beyanlarda bulundu. 5 Eylül günü Ankara’ya gideceğini söyleyen Kocaoğlu, Parti Meclisi’nde İzmirli sayısının düşürülmesine yönelik beklentileri desteklediğini belirtti. 81 ilden 60 üyenin seçildiği PM’de 8 İzmirlinin fazla olduğunu söyleyen Kocaoğlu, sayının 4 ila 5’e çekilmesi gerektiğini söylerken, isimlere müdahil olmayacağının da altını çizdi.

İzmir Fuarı hakkında da konuşan Kocaoğlu, fuarın bu sene çok iyi olduğunu belirtti. Kocaoğlu, “Hindistan'ın odak ülke olması ve 56 firmayla katılması yine Mauritius'un 59 firmayla katılması, Malatya ve Diyarbakır'ın onur konuğu olması ciddi bir hareketlilik getirdi. İyi gidiyor. Olumsuz bir şey yok. Canla başla çalışıyorlar. Seyyar satıcı problemi var minimuma indirmeye çalışıyoruz.“ dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.