Kocamaz: Otogar İhalesinde Ayrım Söylemi Mersin'e İhanettir

Kocamaz: Otogar İhalesinde Ayrım Söylemi Mersin'e İhanettir

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni yapılan otogarın ihalesinde insanları doğulu oldukları gerekçesiyle ayrım yapıldığı şeklindeki söylentilerin Mersin'e yapılan ihanet olduğunu belirtti.     Mersin...

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni yapılan otogarın ihalesinde insanları doğulu oldukları gerekçesiyle ayrım yapıldığı şeklindeki söylentilerin Mersin'e yapılan ihanet olduğunu belirtti.

    Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 1. Birleşim Toplantı’sı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yeni Otogar’daki yazıhane ihalesininde gündeme geldiği meclis toplantısında konuşan Burhanettin Kocamaz, "Biz, bu kente huzur vermeye geldik, huzur verirken de herkesin kurallara uymasını bekliyoruz. Bu belediye kimsenin babasının çiftliği değil. Bu olaylardan rant çıkarmaya çalışanlar duvara toslayacaklar. Mersin halkı bunu görüyor. Bu belediyenin her kuruşunu sonuna kadar savunacağız. Otogar ihalesinde, insanların doğu kökenli olduğu gerekçesiyle ayırım yaptığım söyleniyor. Bu gerecek dışıdır. Onlarla asla derdimiz olmaz. Otogar ihalesinde Mardin, Diyarbakır, Siirt, Bitlis ve Malatyalı alanlar da işyeri kiraladı. Bu söylem Mersin'e yapılan ihanettir. Kim nerede, nasıl bölücülük yapıyorsa, bu kentin insanı er ya da geç gereken cevabı verecek. Burhanettin Kocamaz döneminde kimse ayrım yapamaz, yapmak isteyene de izin vermeyiz. Mersinde yaşayan herkes kardeştir. Herkes bu ortak paydada birleşmek zorundadır." diye konuştu.

    Toplantının gündem maddesinde yer alan, 2014 – 2015 öğretim yılında üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine, Mersin’de ikamet etmesi şartıyla, bir aileden bir kişiye 9 ay süre ile ilk yıl için karşılıksız olarak eğitim yardımında bulunulması, yapılacak aylık yardım miktarı ve öğrenci sayısı ile diğer şartların belirlenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 20/08/2014 tarihinde Kocaeli’nde gerçekleştirdiği Yürütme Kurulu Toplantısı’nda alınan karara istinaden, KKTC Hala Sultan Eğitim Kompleksi ile ilgili proje için Belediyemiz bütçesinden 100 bin TL’lik şartlı bağış yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

    BÜYÜKŞEHİR’DEN IRAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI

    'Irak Türkmenleri’ne Yardım Kampanyası' ile 'Soma Yardımı'nın birleştirilerek Irak Türkmenlerine yardım yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, "Daha önce sizlerin de oy birliği ile destek olduğu, Soma’daki şehitlere yardım yapılmasına yönelik bir kararımız vardı. Biz o kararı uygulayamadık ve 301 bin TL’lik bedeli ulaştıramadık, çünkü bu tür yardımların devlet tarafında yapılacağı yönünde hükümetten yazı geldi. Daha önce alınan bu kararın, 'Irak Türkmenlerine Yardım Kampanyası' için uygulanmasına yönelik gelen teklifi oylarınıza sunuyorum." dedi.

    BÜYÜKŞEHİR’DEN FESTİVALLERE VE KAZILARA DESTEK

    Silifke ilçesindeki Olba Antik Kent arkeolojik kazıları ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak saha çalışmasının gerçekleştirilebilmesi için belediye bütçesinden 50 bin TL nakit yardım yapılabilmesi ve Erdemli Belediyesi tarafından 28 Eylül 2014 Pazar günü Üzümlü Mahallesi’nde düzenlenecek olan ‘Üzüm Şenliği’ etkinlikleri için Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 50 bin TL nakit yardım yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca, Toroslar ilçesi, Çavuşlu Mahallesi’nde cemevinin yapım işinin 1 milyon 500 bin TL’sinin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 2014 Mali Yılı Bütçesinden karşılanması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

    Toplantının gündem maddesinde yer alan, Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri’nin işletilmesi işinin kiraya verilebilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kocamaz, Macit Özcan Spor Tesisi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerinde bir kambur olduğunu ifade ederek yıllık getirisinin 600 bin TL, yıllık giderinin ise 6 buçuk milyon TL olduğunu ve 10 katı zarar ettiğinin bilgisini verdi.

Başkan Kocamaz konuşmasında ayrıca, Balıkçı Pazarı, Kasaplar Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarının yapılacağını söyleyerek "Şu anda Azakhan için de görüşmeler yapıyoruz. Gerekirse Büyükşehir Belediyesi olarak alıp, o eski hâli hayata geçirmek istiyoruz. Bunu yapabilirsek, Ulucami’nin etrafındaki çarşıyı oraya taşımak istiyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.