Koç Çevik’ten savunma vurgusu

Koç Çevik’ten savunma vurgusu

Konyaspor evinde oynadığı TED Ankara Kolejliler maçını 96-71 yenerek Süper Lig ilerleyişini devam ettirdi. Maç sonunda konuşan yeşil-beyazlı ekibin başantrenörü Okan Çevik “ atarak değil tutarak şampiyon olunur” diyerek savunmanın önemine vurgu yaptı

Misli.com Basketbol 1.Ligi 9.haftasında Konyaspor Basketbol konuk ettiği TED Ankara Kolejlileri 96-71 mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekip bu galibiyeti ile evindeki serisine devam etti.

Konyaspor arta arda 5., toplamda ise 8. galibiyetini alarak çıkışını devam ettirdi. TED Ankara Kolejliler karşısında Matt Morgan 25 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, 5 üçlük atan Can Özcan 16 sayı 5 ribaunt, 4 üçlük atan Mehmet Özdoğan 14 sayı. kaptan Hazer Avcı 13, bu sezonun en iyi maçını oynayan Umut Geçen de 12 sayı ile öne çıktı. Konyaspor yönetimi de takımı Ankara Ted kolejliler karşısında yalnız bırakmadı

Dev Kartallar, ligin 10. haftasında 6 Aralık Pazartesi günü deplasmanda Ormanspor ile karşılaşacak.

ÇEVİK’TEN ŞAMPİYONLUK YORUMU

Maç sonunda konuşan yeşil-beyazlı ekibin başantrenörü Okan Çevik “ atarak değil tutarak şampiyon olunur” diyerek savunmanın önemine vurgu yaptı.

Çevik şunları söyledi:” Çok önemli bir galibiyetle haftayı kapattık. TED Kolejliler, potansiyelli bir takım. Maç öncesi kim ne düşündü bilmiyorum ama en çok savunma ribaundu alan ve hızlı hücum sayısı bulan takımına karşı oynayacaktık. Skor anlamında Mamak’tan sonra ikinci sırada geliyor. En iyi üçlük yüzdesine sahip ve maç başına 20 asist ortalamaları vardı. İstatistiklere bakıldığında bu ligin iyi takımlarından biriydi ve en ufak gevşemeye sahip olunmayacak maçtı.
Rakibi 70 sayıda tuttuk. Düşük bir üç sayı yüzdesinde de tuttuk. Savunma kökenli bir maç oldu bizim için. İlk periyodun sonlarında maçı kırdığımızda bunu savunmayla yaptık. Hücum gücü yüksek bir takımız ama iyi mücadele eden ve savunma yapan takımı olacağız. Böyle olunca da galibiyetler gelecek. Skor gücü çok yüksek bir takımın ancak hiçbir oyuncunun sırtından hücum etmiyoruz. Skor gücünü sadece bir oyuncuya yıkmıyoruz.
Şampiyon olmak atarak değil tutarak olacaktır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz”

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.