Kobanili Sığınmacılar Araçlarıyla Türkiye Sınırına Geçiyor

Kobanili Sığınmacılar Araçlarıyla Türkiye Sınırına Geçiyor

IŞİD saldırısından kaçan onbinlerce Kobanili, can endişesi ile topraklarını terk etmeye devam ediyor. IŞİD’in saldırılarından kaçan yüzlerce sığınmacı arabalarını ve hayvanlarını da sınırın sıfır noktasına getirmişti. Suriyelilerin...

IŞİD saldırısından kaçan onbinlerce Kobanili, can endişesi ile topraklarını terk etmeye devam ediyor. IŞİD’in saldırılarından kaçan yüzlerce sığınmacı arabalarını ve hayvanlarını da sınırın sıfır noktasına getirmişti. Suriyelilerin araçları bugün arama noktasından Türkiye topraklarına geçirildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Suriye'nin Kobani ilçesinde ilerleyişi devam ediyor. On binlerce Kobanili Kürt, can güvenliği endişesi ile topraklarını, evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınıyor. Sınırı geçen Suriyeliler taşıyabilecek eşyalarını, araçlarını, hayvanlarını ve motosikletlerini sınırın sıfır noktasına getirmişti. Uzun bir süredir sınırda bekletilen araçların Türkiye tarafına geçişlerine izin verildi. Araçlar geçiş sırasında jandarma ekipleri tarafından didik arandı. Ardından geçen araçlar kayıt altına alındı. Kayıtlardan sonra Suriyeliler kendilerine ayrılan alana araçlarını park etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.