"Kobani Eylemlerinde Yüzlerce Kur'an-ı Kerim Yakıldı"

"Kobani Eylemlerinde Yüzlerce Kur'an-ı Kerim Yakıldı"

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Servet Tokat, Kobani eylemleri sırasında yüzlerce Kur'an'ı Kerim'in yakıldığını, Moğol istilasını andıran dehşet verici manzaralar yaşandığını söyledi.Hayrın Yolcuları...

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Servet Tokat, Kobani eylemleri sırasında yüzlerce Kur'an'ı Kerim'in yakıldığını, Moğol istilasını andıran dehşet verici manzaralar yaşandığını söyledi.

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Soykan Meydanı’nda toplanarak Kobani eylemlerinde parti teşkilatlarına yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Servet Tokat, tarih boyunca aktörleri değişse de zulümlerin devam ettiğini belirtti. Bunun son örneğinin 7-8 Ekim tarihlerinde sokağa çağırdıkları çeteler ve katiller sürüsü tarafından yapılan katliamlar olduğunu dile getirdi. Saldırılarda HÜDA-PAR il ve ilçe büroları ve Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye olan derneklerin, içindeki üyelerle birlikte ateşe verildiğini anlatan Tokat, şöyle devam etti: “Yine birçok mütedeyyin insanın ev, iş yerleri ve araçları yakılmış, camiler ve medreseler yakılarak talan edilmiş ve yüzlerce Kur'an'ı Kerim yakılmıştır. Evet, Moğol istilasını andıran bu dehşet verici manzaralar, yanı başımızda Müslüman halka yapılmıştır. Bu azgın güruhun tesettürlü bacılara, sakallı insanlara saldırıp katletmeleri, camileri ateşe vermeleri ve Kur'an kurslarını yakmalarından anlıyoruz ki bunların baş düşmanı; camiler, Kur'an kursları ve İslam'ın şiarlarıdır. Diyarbakır'da HDP/PKK’lı çetelerin, Kobani bahanesiyle yaptıktan saldırılarda 6 kardeşimizi vahşi bir şekilde şehit ettiler.”

HÜKÜMET, HDP VE PKK'YI SUÇLADI

Yapılan bu saldırıların sorumlusunun HDP/PKK olduğunun ortada olduğunu savunan Tokat, “HDP Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendi kitlesini sokağa çağırarak ‘Her tarafı Kobani'ye çevirin’ şeklindeki akla zarar söylemleri bunca mazlum kanın akmasına sebebiyet vermiştir. Yaşanan saldırılar esnasında dikkatlerden kaçmayan bir diğer husus da hükümetin takındığı tavırdır. HÜDA-PAR Mardin İl Başkanlığı saldırı altındayken polisi arayan parti yöneticilerine alaylı bir edayla ‘Kendinizi koruyun’ cevabı verilmiştir. Ayrıca hükümetin sadece kendine yönelik saldırıları görmesi ve gündem yapması mütedeyyin halka yapılan saldırıları görmemezlikten gelmesi ve polisin saldırılara karşılık vermemesi ‘acaba bölge PKK ve türevlerine mi teslim edildi’ sorusunu akla getirmektedir. Hükümeti bu tavrından vazgeçmesini ve yapılan bu zulme sessiz kalmamalarını tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde zulme sessiz kalmaları halinde bu zulmün ortakları olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.