Klasik Müzik Festivali Fazıl Say Konseriyle Son Buldu

Klasik Müzik Festivali Fazıl Say Konseriyle Son Buldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen 2’nci Fethiye Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konseri, Türk Klasik Müzik Piyanisti Fazıl Say’ın piyano resitali ile sona erdi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen 2’nci Fethiye Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konseri, Türk Klasik Müzik Piyanisti Fazıl Say’ın piyano resitali ile sona erdi. Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yapılan açık hava konseri ücretsiz olarak gerçekleşti.

2011 yılında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Viyolonsel Sanatçısı Benyamin Sönmez anısına düzenlenen Fethiye Klasik Müzik Festivali sona erdi. 4 gün boyunca çok sayıda konser ve etkinliğe ev sahipliği yapan festivalin kapanış gecesinde Fazıl Say sahne aldı. Beşkaza Meydanı’nda sahne alan Say, 1,5 saat süren bir gösteri yaptı. Fethiye’de ilk kez sahne alan Say’ın piyano resitalini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile birlikte Benyamin Sönmez’in ailesi ve çok sayıda kişi izledi.

Gösteri sonunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fazıl Say’a plaket sundu. Saatcı, viyolensel sanatçısı Benyamin Sönmez anısına düzenlenen festivale katılan Fazıl Say’a teşekkür etti.

Fethiye 2. Klasik Müzik Festivalinde, Viyolensel sanatçısı Natalia Gutman ve Keman sanatçısı Sviatoslav Moroz gibi isimlerde sahne almıştı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.