Kızına Aldığı Sütü Terk Edilmiş Yavru Köpeklerle Paylaştı

Kızına Aldığı Sütü Terk Edilmiş Yavru Köpeklerle Paylaştı

Ardahan'da bu sabah saatlerinde ormanlık alanda bitkin bir şekilde bulunan yavru köpekler, belediye ekiplerince toplanarak hayvan barınağına götürüldü. Belediye görevlisi aç ve bitkin halde bulduğu 30 yavru köpeğe kızı için aldığı sütü...

Ardahan'da bu sabah saatlerinde ormanlık alanda bitkin bir şekilde bulunan yavru köpekler, belediye ekiplerince toplanarak hayvan barınağına götürüldü. Belediye görevlisi aç ve bitkin halde bulduğu 30 yavru köpeğe kızı için aldığı sütü içirip hayata tutunmalarını sağladı.

Sabahın erken saatlerinde belediye temizlik ekipleri, Çamlıçatak mesire alanında temizlik yaptıkları sırada yaklaşık 30 yavru köpeğin ormanlık alana terk edildiğini gördü. Temizlik personeli barınak yetkilisine ulaştıktan sonra, zabıta ekibi ve barınağa ait bir kamyonet, köpeklerin bulunduğu Çamlıçatak mesire alanına gitti. Yavru köpeklerin tahminen iki gün önce ormana bırakıldığını ve köpeklerin aç susuz olduğunu gören personel, köpek yavrularını toplayarak Ardahan Belediyesi hayvan barınağına götürdü. Ormanda aç kalan yavru köpeklere barınakta, barınak yetkilisi ve personel tarafından süt verilerek bakıma alındı. Köpekleri ormanlık alanda bulan belediye yetkilileri hem sevinç hem de hüzün içinde olduklarını belirttiler.

Köpekleri bulan belediye personeli Ayhan Gökçe, "Akşam bir arkadaşım Çamlıçatak ormanında yeni doğmuş, henüz birkaç haftalık bir köpek sürüsü olduğunu söyledi. Bende sabahleyin hemen ormana gittim ve bitkin haldeki o sevimli yavru köpekleri gördüm. Aracımda kızım için aldığım sütü hemen çıkardım ve yavrulara verdim. Yavru köpeklerin o kadar aç ve bakımsız olduğunu o zaman fark ettim. Kaç gündür ormanda olduklarını hiç bilmiyorum. Ama günlerdir hiçbir şey yemediklerini fark ettim. Hatta kimi köpekler açlıktan kendilerini yere salmış adeta ölümü bekler gibi bir halleri vardı. Kızım için aldığım sütü iyi ki; yavru köpeklerle paylaşmışım. Onların hayata tekrar tutunmasına vesile oldum. Mutluyum, birazda hüzünlüyüm. Neden bu korumasız ve avlanmayı bilmeyen, biçare yavruları kendi hallerine bırakırlar hiç anlamıyorum. Hepimiz can taşıyoruz. Allah'tan belediyemizin hayvan barınağı varda; yavruların bakımını yapıp, hayatta kalmasını sağlıyor." dedi.

Ormanda bulunan ve belediyenin barınağına götürülen yavru köpeklerin bakımı sürüyor. Yavru köpeklerin yeni yuvaları artık belediyenin hayvan barınağı oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.