Kızılay Hastanesi’nde tüp bebek ünitesi

Kızılay Hastanesi’nde tüp bebek ünitesi
Kısa sürede başarısını kanıtlayan Kızılay Derneği Konya Özel Ticaret Borsası Hastanesi Tüp Bebek Ünitesini da hayata geçirdi.
 Yıllarca bebek sahibi olabilmek için hastanelerin kapılarını aşındıran aileler, pahalı bir yöntem olan tüp bebek tedavisi sayesinde evlat hasretini dindiriyor. Devlet, ailelerin ekonomik yükünü azaltmak için ilk iki denemenin ücretlerini karşılıyor. Kızılay Derneği Konya Özel Ticaret Borsası Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi kurucularından Prof. Dr. Recai Pabuçcu, Türkiye’de 107 adet tüp bebek tedavi merkezi bulunduğunu ifade ederken söz konusu tedavinin hassasiyet isteyen ve son teknolojiyle donanmış laboratuar ortamlarında yapılması gerektiğini söyledi. Kızılay Hastanesinin her türlü teknik donanıma sahip olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Pabuçcu, kimi merkezlerin yeterli kalite standartlarını barındırmayan apartman dairelerinde tüp bebek tedavisi yürüttüğünü ileri sürdü. Prof. Dr. Pabuçcu, “Aileler, devletin verdiği iki kez ücretsiz deneme hakkını kalitesinden emin oldukları tedavi merkezinde kullanmalı. Birçok aile, ‘Yüzde 100 başarılıyız’ diyen merkezlere gidip, hayal kırıklığıyla dönebiliyor. Devletin karşıladığı ilk iki denemeyi bu merkezlerde yapıp, başarısız olduğu için çaresiz kalan birçok çift var” dedi. Türkiye’de tüp bebek tedavisinde ortalama yüzde 65 başarı sağlandığını hatırlatan Pabuçcu, çiftlerin abartılı başarı gösteren merkezlerden uzak durmasını önerdi. Tedavi başarısını etkileyen cinsel ve genetik birçok faktör bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Recai Pabuçcu, erkek ve kadından kaynaklanan etkenlerin yanı sıra akraba evliliklerinin de tedavinin başarısını etkilediğini dile getirdi.
Konya Kızılay Derneği Özel Ticaret Borsası Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi’nin kurucu üyesi Prof. Dr. Yücel Karaman da Türkiye’deki tüp bebek merkezi sayısının giderek artmasının beklendiğini dile getirdi. Karaman, “Mevcut tüp bebek merkezi sayısının bu alandaki ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Zamanla kaliteli olanları ayakta kalacak, diğerlerinin ise kapanacak. Türkiye’de 1970’li yılların sonunda kullanılmaya başlanan tüp bebek tedavisi yönteminde yüzde 5 olan başarı oranın günümüzde ortalama yüzde 65’e kadar yükseldi” dedi.
‘Bebek sahibi olamamanın nedenleri nedir’  sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Recai Pabuçcu ise gençlerin bu konuda çok dikkatli olmaların önerdi. Prof. Dr. Recai Pabuçcu, “Gençlerimiz oldukça dar blucin ve giysilerden, sıra sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımından kesinlikle uzak durmalı” diye yanıt verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.