Kızılay-çayyolu Metrosu Arızalandı, Vatandaşlar Mesaiye Gecikti

Kızılay-çayyolu Metrosu Arızalandı, Vatandaşlar Mesaiye Gecikti

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayında açılan Kızılay-Çayyolu Metrosu arızalandı. Kalabalık nedeni ile oluşan trafik kazalara neden oldu. Yapım çalışmaları 11 yılın ardından sona eren ve Mart ayında 12....

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayında açılan Kızılay-Çayyolu Metrosu arızalandı. Kalabalık nedeni ile oluşan trafik kazalara neden oldu.

Yapım çalışmaları 11 yılın ardından sona eren ve Mart ayında 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılımıyla açılan Kızılay-Çayyolu’nun metrosunda sabah saatlerinde metronun Çayyolu kesimine yolcu taşıyan kısımda arıza meydana geldi. Metro ile işlerine gidemeyen vatandaşları yine aynı hatta yolcu taşıyan belediye otobüsleri taşıdı.

Metro hattında meydana gelen arıza nedeni ile Ankara-Eskişehir yolunda trafikte aksamalar oldu. Trafikte yaşanan aksama nedeni ile maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. İşlerine gidemeyen vatandaşlar ise yaşanan sorundan dolayı sıkıntı yaşadı. Yaşanan arbede sonrası ise yerel bir gazetede çalışan basın mensubu ise darp edildi.

MİLLETVEKİLİ GÖK: BUNLARI SEÇİM ŞOVUNA DÖNÜŞTÜREN İKTİDAR PARTİSİDİR

Yaşanan arıza nedeni ile bilgi almak için ise olay yerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Levent Gök geldi. Seçim yatırımı açısından şova dönüştürülen metro çalışmalarında Ankara-Ümitköy kullanılan vagonları daha önce bulunduğu tesislerde su bastığını belirten Gök, “Su baskınına maruz kalan vagonların kullanılma sebebini sorduğumuz halde bize cevap vermediler. Bu sinyalizasyon sistemini etkiliyor, rayları etkiliyor ve vagonlara su basmasının oluşturduğu sıkıntılar Ankara-Ümitköy metrosunu sık sık arızalı hale getiriyor. Büyük bir nüfusa sahip olan ve trafiğin en yoğun olduğu Ümitköy hattında bu vagonların tercih edilme nedeni, arızalı vagonların ve bunların sinyalizasyon sisteminde oluşturduğu sıkıntılar giderilmeden kullanmasının sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir ve bunları seçim şovuna dönüştüren iktidar partisidir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.