Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Depremlerde çadır satan ve büyük tepki çeken Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık 3 ay sonra, 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala istifa etti.

Depremlerde çadır satan ve büyük tepki çeken Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Kızılay Başkanlığından 3 ay sonra istifa etti.

Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gideceği ve mevcut başkan Kerem Kınık'ın aday olmayacağı ortaya çıktı.

Kerem Kınık, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde deposunda bulunan çadırları satmasıyla gündeme gelmişti. Kınık, 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala istifa etmesi 'Kızılay'dan seçim yatırımı' olarak yorumlandı.

KEREM KINIK'TAN İSTİFA SONRASI 'AYETLİ' PAYLAŞIM

İstifa etmesi sonrası Twitter'dan İsra suresinin 80'inci ayetini paylaşan Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!" ifadelerini kullandı.

Kerem Kınık'ın Genel Başkanlığını yaptığı Türk Kızılay yönetimi, depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gerekirken, deposundaki çadırları depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığını ortaya çıkmıştı. Günler, haftalar, aylarca tepki gösterilen Kerem Kınık istifa çağrılarına rağmen istifa etmemişti.

İSTİFA EDERSEM KAOS OLUR DEMİŞTİ

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda geçtiğimiz mart ayında konuşan kerem Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti.

ERDOĞAN, DÜN İLK KEZ KONUŞTU, KINIK BUGÜN İSTİFA ETTİ

Recep Tayyip Erdoğan, dün TRT Haber canlı yayınında aylar sonra ilk kez Türk Kızılay'ın çadır satmasına değinerek, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir." demişti. Bu sözlerin ardından Kerem Kınık'ın bugün istifa etmesi ise dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum