Kıyıkent Toki Konutları 1 Aralık'ta Teslim Ediliyor

Kıyıkent Toki Konutları 1 Aralık'ta Teslim Ediliyor

Adana’da bir yılda teslim edileceği söylenen ancak inşaatı tamamlanmasına rağmen bir türlü hak sahiplerine verilmeyen Seyhan Kıyıkent TOKİ konutlarındaki muamma çözülüyor. Konutların 1 Aralık Pazartesi itibariyle hak sahiplerine teslim...

Adana’da bir yılda teslim edileceği söylenen ancak inşaatı tamamlanmasına rağmen bir türlü hak sahiplerine verilmeyen Seyhan Kıyıkent TOKİ konutlarındaki muamma çözülüyor. Konutların 1 Aralık Pazartesi itibariyle hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Önceki dönemden sözleşmesi yapılan Seyhan Kıyıkent TOKİ Konutlarının geçtiğimiz yıl ekim ayında teslim edilmesi gerekirken henüz vatandaşlara verilmedi. Bunun üzerine konutların hak sahiplerine teslim edilmesi için harekete geçen Başkan Zeydan Karalar, istediği sonucu aldı. TOKİ yetkilileri yaptıkları açıklama ile konutları önümüzdeki hafta başından itibaren teslim edileceğini bildirdi. Toplu Konut İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettirilmiş bulunan konutların teslim işlemlerine 1 Aralık tarihinden itibaren başlanacaktır. " ifadelerine yer verildi.

Konutlarını teslim alacak hak sahiplerinin yapması gerekenler hakkında bilgiler verilen açıklamada; "Bu çerçevede; konut teslimleri, idaremiz tarafından hazırlanan ve ilan edilen 'Konut Teslim Programı' çerçevesinde Projenin müşavir firması olan Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Alıcılardan abonelik bağlantı bedelini olmak üzere 360 TL ve KDV tahsil edilecektir. Kentsel Yenileme Uygulaması kapsamında konut alanlar için ilk taksit ödeme tarihi, konutların anahtar teslimini takip eden ay olacaktır." dendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.