'Kıyı Bölgesinde Yer Alan 1. Derece Tarım Arazileri Sanayi Alanına Çevrilmesin'

'Kıyı Bölgesinde Yer Alan 1. Derece Tarım Arazileri Sanayi Alanına Çevrilmesin'

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den Çarşamba'da kıyı bölgesinde yer alan birinci derece tarım arazilerinin sanayi alanına çevrilmesini...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den Çarşamba'da kıyı bölgesinde yer alan birinci derece tarım arazilerinin sanayi alanına çevrilmesini talep etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Ekonomi Zirvesi programı düzenlendi. Programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin, bürokratlar ve çok sayıda işadamı katıldı. Ekonomi Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte sanayi alanlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. Çarşamba'nın kıyı alanında yer alan birinci derece tarım arazilerinin sanayi alanına dönüştürülmesinin zor olduğunu ancak yasal düzenleme ile bu talebe çare bulunabileceğini söyleyen Başkan Yılmaz "Bu konuyu tartışabileceğimiz alanlar bu toplantılardır." dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Rusya'ya direkt uçuşların sağlanabileceği bir hava köprüsünün Samsun'da kurulmasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den talep etti. Atıl durumda bulunan Tekkeköy tersane alanı ile Çarşamba'nın kıyı bölgesindeki tarım arazilerinin Samsun Organize Sanayi Bölgesi'ne dahil edilmesini talep eden Murzioğlu, "İstediğimiz sadece sanayi alanıdır." diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise üç askerin şehit edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirterek, "Teröristin bile, terörün bile bir kuralı vardır. Sanki bu sözümüzden şunu anlamışlar, teröristler gururludur, onurludur anlamışlar. Terör insanlık dışı bir olaydır. Eskiden eşkıyalar yol keserdi, onların bile kuralı vardı. Onu demeye çalıştık." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.