Kitap yaralara merhem olacak

Kitap yaralara merhem olacak

Konya şehrinin tarihi ve kültürel yapısının anlatıldığı, Makine Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan ve editörlüğünü Prof. Dr. Caner Arabacı'nın yaptığı “Kısa Konya Tarihi” kitabının tanıtım toplantısı yapıldı

Rıxos Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Makine Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri, danışmanlar kurulu ve yazarlar katıldı. Toplantı, şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından edilen dualarla başladı. Toplantının açılış konuşmasını oda başkanı Ömer Erdoğan Duransoy yaptı. Duransoy oda olarak sadece mesleki çalışmalar değil, kültürel ve sosyal faaliyetlerde yürüttüklerini belirtti.

Duransoy, “Konya ilk çağlardan başlayarak günümüze kadar hir dönemde kültür ve medeniyetin merkezinde sürekli gündemde kalmış bir başkenttir. Konya insanlık tarihi açısından önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmış, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, gönülleri fetheden büyük zatları misafir etmiş, tarihi ipek yolunun ticaret ve konaklama merkezi olmuş, müze şehir niteliğinde bir yerdir. Başınızı çevirdiğiniz her yerde bir tarih görebilirsiniz. En eski ve kıymetli eserleri sinesinde barındıran bu şehir ayrıca bir erenler diyarıdır” dedi.

Böyle bir şehirde yaşamanın büyük bir ayrıcalık ve şeref olduğunu buna bağlı olarak tüm bunların burada yaşayanlara daha fazla sorumluluk ve manevi yük getirdiğini söyleyen Duransoy, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Günümüzün umursamaz ve vurdumduymaz yaşam tarzı içinde her gün önünden geçtiğimiz, hatta onlarla beraber yaşadığımız, nadide eserleri görmemezlikten gelmek, o zengin tarihi tanımamak ve tanıtmamak bu eşsiz mirasa yapılacak en büyük ihanettir. Bu sorumluluk bilinci ile Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nin kültürel bir hizmeti olarak yayınladığımız 'Kısa Konya Tarihi' isimli bu kitap umarım kanayan yaralara merhem olur. Bu eserin ortaya çıkmasında Her türlü fedakarlığı gösteren herkese teşekkür ederim.”

BUGÜNDE BEDEL ÖDENMEMİZ İSTENİYOR

Kitabın editörlüğünü yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı ise gündemi kurcalayan konular ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arabacı, “Vatanda millette kültür ile korunur. Kültürle yaşar ve kültür ile geleceğe taşınır. Atalarımız Türk İslam coğrafyasından Anadolu'ya bir kültür ırmağı ile geldiler. Ve bu coğrafyayı vatan haline getirirken, devlet kurarken çok büyük bedeller ödediler. Bu topraklar şehit kanları ile sulandı. Makine Mühendislerinin çalışmasını anlamlı buluyorum. Çünkü bu coğrafya da bugün bizden bedel istiyor. Terör, Uluslararası kumpasın aracı olarak bizi Ortadoğu da yeniden Selçuklu dönemindeki terör eylemlerinin içine sokmak  istiyor. Bu için PKK ve PYG durmadan eylemlerine devam ediyor. Biz tüm bu hareketlerin karşısında güçlü durmak için kültürümüze sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. Toplantı, yemek ikramı ve plaket töreninin ardından son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.