Kitap Günleri’ne öğrenci akını

Kitap Günleri’ne öğrenci akını

Bu yıl ‘Özgürlük İçin Oku’ mottosuyla düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri yoğun katılımla devam ediyor. Öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte en çok şikayet edilen konu kitap fiyatlarının yüksek olması.

Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)’de açılan 11. Konya Kitap Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin ve yazarlarının yanı sıra Konya’da faaliyet gösteren yayınevleri de Kitap Günleri’ndeki yerini aldı. Kitap Günleri’ne ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, okullara servis göndererek, öğrencilerin Kitap Günleri’ne katılmasına destek oluyor. Öğrencilerin en çok şikayet ettiği konu ise kitap fiyatlarındaki anormal artış.

3-5-5.jpg

KARATAY YAYINLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

SKM’de stand açan Karatay Yayınları da eserlerini öğrencilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor. Karatay Yayınları Yetkilisi Hasan Avcıoğlu, “Kitap Günleri’ne olan ilgi her geçen yıl artıyor. Biz de bu yeniden öğrencilerimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hafta sonu ve hafta içi yoğun bir katılım var. Bizim hedef kitlemiz genelde ilkokul ve ortaokul öğrencileri. Boyama kitapları, çizgi romanlar ve yabancı dil sözlükleri satıyoruz. Fiyatların biraz artması öğrencilerin en çok şikayet ettiği konulardan birisi. Kitap demek kültür demektir. Gençlerin bu şekilde önem vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Selçuk Kongre Merkezi’nde olması daha da güzelleştiriyor. Yazarların etkinlikleri, katılımı oldukça etkiliyor” dedi.

3-3-7.jpg

ROMANLAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE SATILIYOR

Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinden Yapı Kredi Yayınları da birbirinden değerli yazarların eserlerini okuyucularla buluşturdu. Yapı Kredi Yayınları stand görevlisi Filiz Ötker ise vatandaşların özellikle romanlara büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Fiyatların yüksek olmasına rağmen bazı vatandaşların Ahmet Ümit, Amin Maalouf, Sabahattin Ali gibi yazarların eserlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ötker, “Bu yıl en çok satanlar arasında bu değerli yazarlarımızın eserleri yer alıyor. Fiyatların yüksek olması da kitap dostlarını etkilemiyor. Biz okuyucularımızın bütçesi zorlanmasın diye indirim de yapıyoruz. Yazarlarımızın eserleri gerçekten başyapıt niteliği taşıyor. Şu an için Konya Kitap Günleri çok iyi gidiyor. Kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor. Tüm kitap dostlarını standımıza bekliyoruz” diye konuştu.

3-2-8.jpg

KONYALI YAZARLARIN SAYISINDA ARTIŞ VAR

Çimke Yayınevi yazarlarından Tayyar Yıldırım da Kitap Günleri’ne yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bu etkinliği düzenlediği için teşekkür etti. Bu yılki Kitap Günleri’nde Konyalı yazarların daha fazla yer aldığını dile getiren Tayyar Yıldırım, “Konyalı yazarlara ve yayınevlerine pozitif ayrımcılık yapılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerin ve kitapseverlerin ilgisi de bizleri sevindiriyor. Kitap Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SOBE ÖĞRENCİLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLİYOR

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakıf (SOBE) ise Kitap Günleri’ni ziyaret eden öğrencilere özel etkinlikler düzenliyor. SOBE Gönüllüsü Emre Sonsuz, çocuklar balon, yüz boyaması, kum boyaması ve çanta boyaması gibi etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Etkinliklerin çocuklarla birlikte gönüllüler eşliğinde gerçekleştiğini belirten Sonsuz, “SOBE olarak çocuklarımızın hayatına dokunmak için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. SKM’ye gelen öğrencilerimizin keyifli dakikalar geçirmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Otizmi çocuklarımız da buraya gelerek, etkinliklere katılıyor” ifadelerini kullandı. Karatay Gençlik Meclisi üyeleri öğrenciler için “Filistin İçin Bir Not Bırak” etkinliği düzenliyor. Etkinliğe katılan öğrenciler Filistin için notlar bırakarak, panoya asıyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.