Kitap fuarı çağırısı

Kitap fuarı çağırısı

Üniversite şehri olan Konya'da kitap fuarının düzenlenmesi isteniyor. Yazarlar, kitap fuarlarıyla öğrencilerin okumaya ve araştırma yapmaya teşvik edileceklerini belirtiyor

Üniversite şehri olan Konya'da kitap fuarının düzenlenmesi isteniyor. Yazarlar, kitap fuarlarıyla öğrencilerin okumaya ve araştırma yapmaya teşvik edileceklerini belirtiyor

 

Türkiye'nin en büyük 6 şehrinden, tarihi kültürel zenginliği ile 4 üniversitesi ve 100 bini aşkın üniversite öğrencisi olan Konya'da 'Kitap Fuarı'nın yapılması isteniyor. Bir üniversite şehri olan Konya'da kitap fuarının yapılmasını isteyen üniversite öğrencileri, yetkililerin bu alanda çalışması gerektiğini söylüyor. Üniversite öğrencileri; kitap fuarlarında yüzlerce yayınevinin katılarak yüz binlerce kitabın sergilendiğini ve yüzlerce şair ile yazarın okuyucularıyla buluştuğunu belirterek, üniversite öğrencileri olarak bundan mahrum olmak istemediklerini dile getiriyor. Yazarlar ise şehirde yapılacak olan kitap fuarlarıyla öğrencilerin kitap okumaya ve araştırma yapmaya teşvik edileceklerini bildiriyor.

HER YIL ŞEHİR MERKEZİNDE KİTAP FUARI DÜZENLENMELİ

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı araştırmacı yazar Bekir Şahin, Konya'nın kültür derinliği ve tarihi olan bir şehir olduğunu anımsatarak, böyle bir şehirde tüm kültür faaliyetlerinin yapılmasının zaruret olduğunu söyledi. Kültürel zenginliği olan şehirleri kültür faaliyetlerinin ayakta tutacağını aktaran Bekir Şahin, "Kitaplar şehirlerin değerlerini ve kültürünü yarına taşır. Bu anlamda Konyamız kitap yayını ve basımı konusunda çok zengin. Şehrimizin bu üstün vasfına rağmen bir kitap fuarının olmaması düşündürücü. Bundan 5 yıl önce Tüyap Konya'da kitap fuarı yapmıştı ancak fuar şehir merkezine uzak bir yerde yapıldığı için fazla ilgi görmedi. Bana göre Konya'da şehir merkezinde her yıl kitap fuarı düzenlenmelidir" diye konuştu.

KİTAP FUARI KONYA VE ÖĞRENCİLERE ÇOK KATKI SAĞLAYACAKTIR

Dört üniversitesiyle ve 100 bini aşkın üniversite öğrencisiyle Konya'nın bir üniversite şehri olduğunu belirten araştırmacı yazar Bekir Şahin, bu kadar üniversite öğrencisinin olduğu bir şehirde öğrencileri okumaya teşvik etmek için kitap fuarı kesinlikle yapılmalısı gerektiğini vurgulayarak, "Yapılacak olan kitap fuarı şehrimize ve öğrencilerimize çok katkı sağlayacaktır. Öncelikle Konya'mız kitap alanında da önemini gösterecektir. Fuar sayesinde ulusal ve uluslararası şair ve yazalar şehrimize gelerek öğrencilere söyleşi yapacaklardır. Öğrencilerimiz bu sayede kitap ve yazarlara ilgisi artacak, daha fazla okumaya başlayacaklardır" dedi. Yazarlar Birliği olarak Konya'da çeşitli kültür faaliyetleri yaptıklarını da dile getiren Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı araştırmacı yazar Bekir Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu an 'Şehir Konferansları' programı yapıyoruz. Konferanslarımıza Büyükşehir Belediyesi ve birçok sivil toplum kuruluşu destek veriyor. Kültür faaliyetlerinin yapılması şehirler için çok önemlidir. Yukarıda da belirttiğim gibi kültür zenginliği çok fazla olan Konya'da bu faaliyetler daha bir önem kazanmaktadır. Şehrimiz ve özellikle üniversite öğrencilerimize katkı sağlayacak olan bir kitap fuarının yapılmasına elimizden gelen katkıyı vermek isteriz."

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.