Kitap dostları buluştu

Kitap dostları buluştu

Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde dört yıldır uygulanan “Kitap Dostları Topluluğu Projesi” tüm hızıyla devam ediyor

Güzel ahlak sahibi, her ay 500 sayfa kitap okuyan ve ders notu 70 üzeri olan öğrencilerin katıldığı proje, Selçuklu Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Kitap Dostları Topluluğu Projesi’nin yeni dönem açılışı önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanının, İl ve İlçe Müdürlerinin, Selçuklu İlçe Müftüsü ve Şube Müdürleri, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanının ve 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış programında konuşan Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  Müdürü Ahmet Ali Çifci “Bu etkinlikte okulumuz, peygamberimize ve müslümanlara Hira Mağarası’nda gelen ilk vahiy olan “OKU” ayetini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu, mutluluk ve gurur veren bir haysiyettir. “Cehalete Meydan Okuyoruz” anlayışı ile yayılmış ve eğitim öğretime bambaşka bir boyut kazandırmıştır. Kitap Dostları Topluluğu projesi ile birlikte olduğumuz öğrencilerimizde okuma alışkanlığının arttığını görmekteyiz. Cehalete meydan okuyan gençlerin sayısı her geçen gün çığ gibi artmaktadır. Sevgili gençler, sizler cehalete meydan okuduğunuz sürece Allah’ın izniyle ülkemiz daim olacak” dedi.

BİR DAVANIZ OLMALI

Programa katılan TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise şunları söyledi: Bu projeye ilgi duyan siz öğrenci kardeşlerimin keyfiyetini arttırsın inşallah. Siz ilk olarak bizim baş kitabımız Kur’an-ı Kerim’e dost olmayı benimsemişsiniz ki İmam Hatip’e gelmişsiniz. Kitaba dost olmak bilgiye, hayata dost olmaktır. Okuduklarınızı yaşayarak insanlara örnek olacaksınız. Sizler, milleti ve insanlığı ileriye götüreceksiniz. Bu güzel projeye desteğini esirgemeyen Selçuklu Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, “Bu öğrenciler sadece gözle görüneni değil gönüldekileri okuyorlar. Rabbim bu topluluğu istediği hedefe ulaşmayı nasip eylesin.” Derken, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da “Çalışmanızın bereketli, verimli olmasını temenni ediyorum. Durmak yok, okumaya devam. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Kitap Dostları Topluluğu Projesi’nin mimarı Musa Mert ise şunları söyledi: “Öğrenciler, sizler bu topluluğa girerek çok özel bir şey yapıyorsunuz. Sizden ne yaptığınızın farkına varmanızı istiyorum. İnsan sadece ağzından değil, gözünden ve kulağından da beslenir. Kur’an ve sünnet çerçevesinde okunmalıdır. Elbette usta yazarları, üstatları da okumalıyız. Bir davanız, bir idealiniz olmalı. Hepinizin davası kutlu, mutlu ve mübarek olsun.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.