Kışlıklar reyonlarda yerini aldı

Kışlıklar reyonlarda yerini aldı

Yaklaşan kış ayları ile birlikte kışlık giysiler de reyonlardaki yerini aldı. Bedesten Çarşısı esnafı ise belediyenin düzenlemesinden dolayı satışların düştüğünü belirtiyor.

Kasım ayının da gelmesiyle birlikte havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Esnaf ise kışlık giysileri reyonlarına koydu. Kazaklar ve kabanlar şimdiden tezgahlardaki yerini aldı. Bedesten Çarşısı esnafı ise yaklaşan kış sezonundan umutsuz. Tramvay hattı düzenlemesi ile satışların düştüğünü belirten Bedesten esnafı, şimdi de Bedesten Çarşısı'ndaki dükkanların önündeki teşhir mallarının kaldırılmasın dolayı şikayetçi. Satışların büyük oranda düştüğünü dile getiren esnaflar, belediyeden geri adım atmasını bekliyor. Bir hafta önce kışlık ürünlerin tezgahlardaki yerini aldığını belirten Bedesten esnafları, kışlık ürünlerde halen siftahın yapılmadığını söylüyor. Bedesten Çarşısı'nda bulunan Koçak Giyim çalışanı Hadi Horasan, "Kış sezonunun yaklaşmasından dolayı, çok sayıda kışlık ürün aldık. Ancak istediğimiz satışları yapamıyoruz. Çünkü Bedesten'de yapılan düzenleme, esnaflara büyük bir darbe vurdu" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE GERİ ADIM ATSIN

Büyükşehir Belediyesi'nin Bedesten Çarşısı'nda uygulamaya koyduğu, dükkanların önündeki teşhir mallarının kaldırılmasından dolayı esnafların büyük sıkıntıya girdiğini ifade eden Horosan, "Yapılan düzenleme, satışlara olumsuz olarak yansıdı. Kışlık ürünlerimizi teşhir edemiyoruz. Biz istiyoruz ki, uygulama sadece dar alanlarda yapılsın. Dükkanımızın bulunduğu yer, önceden araç trafiğine açıktı. Yani geniş bir alan var dükkanımızın önünde. Bizim istediğimiz, bizim gibi önünde büyük bir alan olan dükkanlarda 50 santimetrelik bir teşhir alanı koyulsun. Bu alanı geçenler de cezalandırılsın. Fakat Bedesten Çarşısı büyük bir alan. İçinde dar alanlar da var. Orada bu uygulamanın yapılması doğrudur. Ancak, büyük alanlarda yapmak doğru değil" diye konuştu.

KIŞLIK ALIRKEN DİKKAT EDİN

Piyasadaki bir çok markanın pahalı ancak kalitesiz ürünler ürettiğini söyleyen Horosan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Piyasada bir çok giyim markası var. Adını vermek istemiyorum ama kamuoyunda büyük markalar olarak bilinen markaların ürettiği ürünler gerçekten kalitesiz. Bizim sattığımız ürünleri rahatlıkla 3-4 yıl giyilebilir. Kazaklar arasında yuvarlak veya V yaka olarak tabir ettiğimiz kazaklar daha kullanışlı olmakla birlikte fiyatları da ucuz. Kazaklarımız ortalama 40 lira civarında. Kışlık montlarımız da 60 liradan başlıyor"

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.