"Kişiye Özel Düzenlemeler Ancak İstibdat Yönetimlerinde Görülür"

"Kişiye Özel Düzenlemeler Ancak İstibdat Yönetimlerinde Görülür"

Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Cengiz Çağlar Ayyıldız, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik çalışmaların toplumun hiçbir katmanında meşru olarak kabul edilemeyeceğini söyledi. AK Parti'nin özgürlükleri sınırlayan...

Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Cengiz Çağlar Ayyıldız, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik çalışmaların toplumun hiçbir katmanında meşru olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

AK Parti'nin özgürlükleri sınırlayan 35 maddelik yargı paketine bir tepki de Balıkesirli hukukçulardan geldi. Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı avukat Ayyıldız, "Ceza Muhakemesi Kanunu ve Türk Ceza Kanununda anayasal haklarla ilgili olarak kısa bir sürede aynı konularda temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan, daraltan değişiklikler yapılmaya çalışılmasının, genel ve objektif düzenlemeler yerine öznel ve kişiye özel düzenlemeler yapıldığını göstermektedir." dedi.

Bireylerin hak ve özgürlüklerini sınırlayan koruma tedbirlerinin uygulanması için somut delil yerine 'makul şüphe'nin yeterli görülmesine tepki gösteren Ayyıldız, tutuklama, iletişimin dinlenmesi, mal varlığına el konulmasının kolaylaştırılması keyfi uygulamalarla birlikte sorunları içerisinden çıkılmaz hale getireceğine dikkat çekti.

Savunma hakkı ve adil yargılanma hakları kısıtlanırken Sulh Ceza Hakimlikleri'nin olağanüstü yetkilerle donatılacağına işaret eden Ayyıldız, "Ortak yarar gözetilmeden, bilimsel araştırma ve çalışmalar yapılmadan, kişiye ve olaylara özel düzenlemeler yapılması ancak istibdat yönetimlerinde görülür. Bir hukuk devletinde hukuk istikrarı olmalıdır. Hukuk istikrarının olmadığı yerde, bireylerin hukuka güveni kalmaz. Hukuka olan güven ise toplumsal barış için elzemdir. Akademisyenler, uzmanlar, STK'lar, barolar, ilgili kurumlarca değerlendirilmeden, alan çalışması yapılmadan çıkarılan yasaların sorunları çözmediğini görmekteyiz. Demokrasi ve hukuk anlayışını içine sindiremeyen hükumetlerin (yönetimlerin) insanlık adına gelişmelere katkı sağlayamayacağı açıktır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.