Kişisel bakım ürünü ortak kullanıldı! 35 kişi koronavirüse yakalandı

Kişisel bakım ürünü ortak kullanıldı! 35 kişi koronavirüse yakalandı

Ordu'da, il dışından gelen bir kişinin makyaj malzemesinin düğünde ortak kullanılması sonucu 35 kişiye koronavirüs (Covid-19) bulaştı.

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’nde, il dışından düğüne gelen bir kadına ait makyaj malzemesinin ortak bir şekilde kullanılması sonucu, 35 kişiye koronavirüs bulaştı.

Vakaların olduğu mahalle kontrol altına alınırken  Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt da, vatandaşlara kişisel eşyaların ortak kullanılmaması uyarısında bulundu.

Enginyurt, ''Makyaj malzemesinin dışında neleri kullanmamalıyız; kesinlikle kişisel malzemelerimizi ortak bir şekilde kullanmamalıyız. Yeni bir elbise aldığımızda eve getirip yıkamalıyız. Yeni ayakkabı bile alsak belli bir süre güneşte tutmalıyız. Diş macunumuzu, havlumuzu, montumuzu, hiçbir şekilde kişisel eşyalarımızı en yakın aile fertlerimizle bile paylaşmamamız gerekiyor. Bunu normal şartlarda da yapmamız gerekiyor. Hele hele pandemi döneminde buna daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Lütfen önce kendi sağlığımızı, daha sonra da çevremizdeki insanların sağlığını koruyalım'' diye uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.