Kışanak: Türkiye 'Rojova Kürdistanı' İle Fiili Olarak Komşu Halindedir

Kışanak: Türkiye 'Rojova Kürdistanı' İle Fiili Olarak Komşu Halindedir

BDP Eş Genel Başkanı Başkanı Gültan Kışanak, “Resmi olarak Suriye değil Rojova Kürdistan’ı Türkiye’nin fiili olarak komşusudur.

BDP Eş Genel Başkanı Başkanı Gültan Kışanak, “Resmi olarak Suriye değil Rojova Kürdistan’ı Türkiye’nin fiili olarak komşusudur.” dedi.

BDP Grup Toplantısı'nda konuşan Gültan Kışanak, Suriye’deki gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kışanak, Kürtlerin kontrol ve denetiminde olan yerlerden Türkiye’ye yönelik tehdit içeren yaklaşım olmadığını savundu. Kışanak, şunları söyledi: “Şu anda Kürtlerin kontrolünde ve denetiminde olan yerlerden Türkiye’ye yönelik zerre kadar herhangi bir tehditkar davranış yoktur. Yaklaşık bir buçuk yıldır Kürtler kendi topraklarında kendi kentlerini savunuyorlar, kendi öz yönetimini oluşturmaya çalışıyorlar. Yaklaşık bir buçuk yıldır Türkiye’ye de komşular. Resmi olarak Suriye değil Rojova Kürdistan’ı Türkiye’nin fiili olarak komşusudur. Kağıt üzerinde Suriye gözüküyor, ama fiili olarak artık Türkiye Rojova Kürdistanı ile komşu halindedir. Ama Türkiye’ye yönelik zerre kadar herhangi bir güvenlik sorunu yaratan bir yaklaşım asla olmamıştır ve olmayacaktır. Oradaki Kürtler, tüm siyasal yapılanmaları her gün bu konuda siyasi açıklamalar ve değerlendirmeler yapıyorlar. ‘Biz Türkiye ile dost olmak istiyoruz’ diyorlar. Dostluk ve barış istediklerini söylüyorlar. Ama karşısında bir duvar var. Kürtlerin siyaseti ile AKP siyaseti arasında bu kadar bir fark var. AKP hükümeti ve Türkiye ‘duvar olsun’ diyor. Kimin çözümden yana olduğunu kimin çözümü zora soktuğunu çok açık bir şekilde duvar siyaseti ortaya koymuştur.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.