Kısa-ca Film Festivali ödülleri verildi

Kısa-ca Film Festivali ödülleri verildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının katılımı ile bu yıl ulusal düzeyde11inci, uluslararası düzeyde i

400 kısa film arasından seçilen ve finale kalan 40 film kıyasıya yarıştı. Dedeman Otel Balo Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, jüri üyeleri, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 2 gün süren festival çerçevesinde Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gönderilen 400 kısa film, Oyuncular Gülsen Tuncer, Hazal Kaya, Volga Sorgu, Mustafa Uzunyılmaz, Yönetmen Savaş Karakaş gibi ünlü sanatçı ve akademisyenlerin de bulunduğu jüri tarafından değerlendirildi.       
Festivale olan ilginin her geçen yıl arttığını belirten SÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can, festivali onurlandıran katılımcılara ve sponsor firmalara teşekkür etti. Jüri üyeleri adına konuşan Oyuncu Gülsen Tuncer ise, “Jürideki tüm arkadaşlarımla birlikte 2 gün boyunca adeta bir bahar rüzgarına kapıldık. Burada bulunan genç sinemacı arkadaşlarımızla bir araya gelmek, çeşitli söyleşilerle deneyimlerimizi paylaşmak bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Unutmayın ki burada verilen ödüller çok anlamlı. Bu festivale filmleriyle katılan birçok arkadaşımız ileride biliyorum ve inanıyorum ki bizim meslektaşımız olacaktır” diye konuştu.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Finale kalan 40 kısa filmin yarıştığı festivalde dereceye giren filmlerin ödülleri sahiplerine verildi. Animasyon Dalında En iyi Film Ödülünü ‘Metamorfoz’ adlı filmiyle Anadolu Üniversitesi’nden Mervenur Ulcan, Utku Yavaşca, Yasin Arslan, En iyi Deneysel Film Ödülüne ‘Postal’ adlı filmiyle Selçuk Üniversitesi’nden Kerim Letifoğlu layık görüldü.  En İyi Kurmaca Film Ödülüne ‘Bisiklet’ adlı kısa filmiyle katılan Kadir Has Üniversitesi’nden Serhat Karaaslan, En İyi Belgesel Film Ödülüne ise Erciyes Üniversitesi’nden ‘Toruk’ adlı eseriyle Hasan Basri Özdemir sahip oldu.
Belgesel Dalında Süha Arın Özel Ödülünü ‘Bir Avlu Bir Kent’ adlı filmiyle Selçuk Üniversitesi’nden Canan Altınbudak, Kurmaca Dalında Aykut Oray Özel Ödülü ‘Nolya’ adlı eseriyle Marmara Üniversitesi’nden Cem Öztüfekçi,  Arif Şerif Onaran Özel Ödülünü de Bahçeşehir Üniversitesi’nden Yönetmenliğini Ömer Halit Halifeoğlu’nun yaptığı ‘Bir Parça Kağıt ve Toprak Arasında’ filmi aldı. Jüri Teşvik Özel Ödülü ise Animasyon Dalında ‘İskelet’ adlı film ile Selçuk Üniversitesi’nden Musab Ben’e verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.