Kış bakımını yaptırmayanlar sanayiye akın etti

Kış bakımını yaptırmayanlar sanayiye akın etti

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Konya şehir merkezini de etkisi altına aldı.

Araçlarının kış bakımını yaptırmayanlar sanayiye akın etti
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Konya şehir merkezini de etkisi altına aldı. Önceki gün akşamdan beri yağan kara hazırlıksız yakalanan insanlar zor durumda kaldı. Özellikle trafikte zor anlar yaşayan zincirsiz araç sürücüleri, kaza yapmaktan kurtulamadı. Araçlarının kış bakımını yaptırmayan sürücülerin araçları ise yollarda kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçları yollarda kalan sürücüler, sanayiye akın ederek araçlarının gerekli kontrolünü yaptırdı. Konya Eski Sanayi'de faaliyet gösteren sanayiciler dün gün boyu yoğun bir şekilde çalıştı. Kışın don olayları yaşanmadan önce araçlara kış bakının yapılmasının şart olduğunu aktaran Konya Eski Sanayi'de hizmet veren sanayicilerden Ahmet Temir, "Kış mevsiminden önce araçların antifriz, akü, cam suyu ve silecek kontrolleri yaptırılmalı. Bu bakımı yaptırmayan sürücüler yolda mahsur kalacaktır. Mesela akü kontrolü yaptırılmazsa, geceleri soğuk havalarda aracın aküsü bitecektir. Antifriz ise motordaki suyun donmasını önler. Sürücü aracının bu kontrolünü yaptırmazsa kışın özellikle sabahları arabasını çalıştıramayacaktır" dedi.
KAR VE BUZLU YOLLARDA YÜKSEK HIZ YAPILMAMALI
Arabaların gece el freninin çekilmemesi gerektiğini de dile getiren Ahmet Temir, "Çok soğuk havalarda arabanın el freni çekiliyse gece donar. El freni donan araba malumunuzdur hareket etmez. İnsanlar arabasını hareket etmeyecek düz bir yere viteste bırakması faydasına olacaktır. Sürücüler kışın mağdur olmamak için biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle kar ve buzlu yollarda yüksek hız yapılmaması gerekiyor. Sabah kullanılmayacak halde bir araç geldi. İnsanlar gidecekleri yere acele etmeden gitmeleri faydalarına olacaktır" diye konuştu.
KARIN YAĞMASI SANAYİDE İŞLERİ ARTIRDI
Sanayici esnaflarından Ali Büyüktop ise kış mevsiminin gelmesiyle işlerinin arttığını belirterek, "Kışın özellikle havaların soğuk olduğu günlerde aracının bakımını yaptırmayan insanlar geliyor. Sabahtan sürekli araçlar gelip gidiyor. İşlerimiz yüzde 40 oranında arttı. İnsanlar kışın nasıl üşümemek için önlem alıyorlarsa, araçlarına da gerekli önlemleri almalılar" ifadelerini kullandı. Ali Büyüktop, "Kışın arabamızda lastik zinciri bulundurmalıyız. Buzlu yollarda zincirsiz lastiklerle araçları kullanmak intihara teşebbüs gibidir. Zincir fiyatları 20 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Ücret olarak çok yüksek bir meblağ değil. En ufak bir kazada bile insanlar bu fiyatın üstünde fiyatlarla araçlarını yaptırabiliyor" şeklinde konuştu.
Aracını sanayiye bakıma getiren Ömer Ayçiçek isimli vatandaş da, yolların buz olduğu günlerde araç kullanmamaya dikkat ettiğini aktararak, "Aracımın kış bakımını yaptırmamıştım. Yolda kalmamak için şimdi gelip kontrol ettirdim. Kışın buzlu ve karlı yollarda yüksek hız yapmamaya dikkat ediyorum" dedi.  Taha Öznalcılar isimli vatandaş ise, karlı havalarda araba kullanmanın zor olduğunu vurguladı.
MUSTAFA AKÇA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.