Kırım Türkleri şenlikte buluşuyor

Kırım Türkleri şenlikte buluşuyor

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi Başkanı Fikret Seyfi Kaçar düzenlediği basın toplantısında hafta sonu yapılacak olan Tepreş Şenliği’ne tüm Konya halkını davet etti.

Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Tepreş Şenlikleri hakkında da bilgi veren Kaçar, “Tepreş Şenlikleri Tatarların yoğun olarak yaşadığı şehirlerde önceden belirlenen bir bölgede her yıl yapılıyor. Konya’da da her yıl geleneksel bir şekilde Sarayönü’nün Konar Köyü’nde kutlanmakta idi. Bu yıl ilk olarak Çumra’nın Fethiye Köyü’nde yapacağız” dedi.
Tepreş’in Kırım Tatarları’nın Hıdrellez sonrası kutladıkları bir bahar bayramı olduğunu da dile getiren Kaçar,  “Tepreş, yüzyıllar boyunca devam etmekte olan Kırım halk kültürünün bir parçasıdır. Onda Kırım Türkünün ruhunun inceliği, halk kültürünün zenginliği saklıdır. Bu yıl ki Tepreş Şenlikleri 23 Mayıs 2010 Pazar günü Çumra’nın Fethiye Köyü’nde yapılacak.
Sayısız etkinliklerin ve konserlerin yer alacağı şenliğimize, diğer ilçelerde yaşayan tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” diye konuştu.
Program hakkında da kısa bir bilgi veren Kaçar, Tepreş Şenliği’ne gelecek davetlileri at yarışlarından kemer güreşlerine kadar birçok sürpriz bekliyor. Mehteran Takımı birbirinden güzel marşlarla coşturacak. Ayrıca çeşitli sanatçıların sunacağı Türk Halk ve Sanat Müziği ile folklor ekibi şenliğimize renk katacak. Programın sonunda ise 2010 yılı ‘Tepreş Ağası’nın seçimi ve ödül töreni yapılacak” dedi.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.