Kiraz’dan Ziraat Odası ve Borsa’ya ziyaret

Kiraz’dan Ziraat Odası ve Borsa’ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karatay Belediye Başkan Adayı İlyas Kiraz, Karatay Ziraat Odası ve Konya Ticaret Borsası Başkanlarını ziyaret etti.

İlyas Kiraz, ilçelerinde tarımla uğraşan vatandaşların her türlü konuda desteklenmesi için ziraat odaları ve borsa ile işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti.

TOPBAŞ: ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA

İlyas Kiraz’ın ilk durağı Karatay Ziraat Odası Başkanlığıydı. Oda yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Karatay Ziraat Odası Başkanı Lütfi Topbaş, çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti. Hükümeti eleştiren Topbaş, çiftçilerin borçlarını ödeyemez durumda olduğu bir ortamda hükümetin kısır çekişmeler içerisinde olduğunu ve toplumun sorunlarına çözüm bulunacak çalışmalar yapılmadığını kaydetti. Topbaş konuşmasının sonunda İlyas Kiraz ve ekibine başarılar diledi.

KİRAZ: ÇİFTÇİLER DESTKELENECEK

MHP Karatay Belediye Başkan Adayı İlyas Kiraz ise ekonomik krizin her geçen gün daha da büyüdüğünü, tarımla uğraşan kesimin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade ederek; “Özellikle Karatay ilçemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesim diğer ilçelere göre biraz daha ağırlıkta. Bizler yerel yöneticiler olarak göreve gelmemiz halinde her iki sektöre yönelik hazırladığımız projelerle tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılmasını istiyoruz. Ayrıca tarımda küçük ölçekli üreticilerimiz için ürünlerini pazarlayabilecekleri merkezler oluşturmak istiyoruz. İlçemizin merkezindeki 2 ayrı bölgede oluşturulacak olan bu mekanlar ile üretici ile tüketiciyi buluşturmuş olacağız. Üreticinin ürünlerini pazarlayabilmesi, tüketicinin ise sağlıklı taze ürünlere ulaşması sağlanacak. Organik üretim sayesinde halkımızı hormonlu gıdalardan da koruyacağız. Tarımla uğraşan halkımıza teknik ve eğitim amaçlı destek de sağlayacağız. Çağımızın sorunu olan küresel ısınmadan dolayı su sarfiyatını önleyecek çalışmaları da destekleyeceğiz. Bu bağlamda çiftçilerimizin damla sulama ve yağmurlama sulama sistemine geçişini sağlamak amacıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları ile koordineli çalışmalar ve uygulamaları desteklemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İlyas Kiraz ve ekibinin ikinci durağı ise geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen M. Uğur Kaleli'nin makamıydı. İlyas Kiraz, Başkan Uğur Kaleli'yi tebrik ederken, Kaleli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaleli, İlyas Kiraz ve ekibine de çalışmalarında başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.