Kiralık ev el yakıyor!

Kiralık ev el yakıyor!

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Konya'da kiralık ev fiyatlarında rekor artış oldu. Özellikle üniversite kampüslerine yakın bölgelerde en düşük ev kirası 600 TL'den başlıyor

Emlakçılık sektöründe bugünlerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Üniversite kaydı için Konya'ya gelenler, kiralık ev bakmaya başladı.  Sancak, Yazır, Piri Reis tarafındaki  stüdyo daireler, en çok tercih edilen konut tipi oldu. Bosna Hersek Mahallesi'ndeki kiralık evler de yine üniversiteye yakın olması sebebiyle öğrencilerin önceliği arasında yer aldı. Meram ve Karatay ilçelerinde üniversiteye yakın olan konutlara da ilgi yüksek. Kira fiyatları ise cep yakmaya devam ediyor. Üniversite nüfusunun her geçen gün artması, Konya'daki konut fiyatlarını da hızla yükseltti. Konya'da özellikle son birkaç yıldır artan kira fiyatları, hala geçerliliğini koruyor. Evler, en düşük 600-650 TL'den kiralanıyor. Bu fiyatlar; meskenin kalitesine, bulunduğu yere ve oda sayısına göre bin, bin 200 TL'lere kadar çıkıyor. Kira fiyatları yüksek olduğu halde, kiralık evlere olan ilgi gözlerden kaçmıyor.

FİYATI YÜKSEK

Selçuklu bölgesine her gün bir yenisi eklenen ve lüks olan konutların fiyatı, kiralık ev bakan öğrencileri zorladı. Öğrenciler, fiyatları yüksek buldu. Kira fiyatları ve öğrencilerin kiralık ev tercihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Liva Emlak İşletme Sahibi Hüseyin İnceçayır, “Öğrencilerin Bosna Hersek Mahallesi'ne ayrı bir önem ve öncelik verdiğini belirtti. Mahallenin Selçuk Üniversitesine yakın ve içinde her türlü ihtiyaca karşılık verecek potansiyele sahip olmasının satışları artırdığını söyleyen İnceçayır, “Konya, son birkaç yıldır önemli bir göç alıyor. Öğrenciler, üniversite okumak için Konya'yı tercih ediyor. Suriye'den gelenler başka bir şehre gitmeden Konya'ya yerleşiyor. Durum böyle olunca kiralık konut fiyatlarındaki yükseliş de kaçınılmaz oluyor. Satışlarımız arttı. Bosna Hersek Mahallesi'nde sektör, her zaman renkli ve hareketli olur. Çoğu öğrenci konut kira fiyatlarını yüksek buldu. Kiralar, maalesef yüksek. Ucuz fiyata ev bulmak neredeyse imkansız. Tek başına ev kiralamaya gücü yetmeyen, birkaç arkadaşıyla bir araya gelerek aynı eve çıktı. Akıllı davrananlar, evini üniversite kaydını yapmaya gelince tutar. Bir ay sonra Bosna'da ev bulmak bir hayli zorlaşacak. O yüzden ev tutma niyetinde olanlar, aceleci davranmalı” dedi.

KİRALIK SIKINTISI

Kenanlar Gayrimenkul ve Emlak İşletme Sahibi Celaleddin Kenanlar da birçok ev sahibinin öğrencilere dairesini kiralamak istemediğini söyledi. Konyalı ev sahiplerinin bu konuda biraz daha hassas davranması gerektiğini dile getiren Kenanlar, şunları kaydetti: “Kiralık daire fiyatları yüksek olduğu halde talep çok fazla. Meram taraflarında özellikle ciddi bir kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor.  Öğrenciler, kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Üniversite kayıtları başladı. Her gün onlarca öğrenci ve veli, kiralık daire tutmak için geliyor. Fiyatları yüksek buluyorlar. Meram bölgesinde daire kira fiyatları 600 TL ile 2 bin 250 TL arasında değişiklik gösteriyor ve stüdyo daire pek yok. Kiralık daire tutmak isteyen öğrenciler en az 2 artı bir tutuyor. Bulamayınca 3 artı bir daire tutmak zorunda kalıyor. Süreç biraz sıkıntılı.”

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.