Kimse Yok Mu'dan Kırtasiye Yardımı

Kimse Yok Mu'dan Kırtasiye Yardımı

Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kimse Yok Mu İstanbul Şubesi tarafından okulların açılmasına günler kala, çoğu öksüz ve yetim çocuğa kırtasiye yardımı yapıldı.Kimse Yok Mu Derneği'nin...

Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kimse Yok Mu İstanbul Şubesi tarafından okulların açılmasına günler kala, çoğu öksüz ve yetim çocuğa kırtasiye yardımı yapıldı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Yenibosna'da bulunan İstanbul Şubesi tarafından, yoksul öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Yardım öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere kahvaltı verildi. Programda, yetim bir çocuğun doğum günü de kutlandı.

Kimse Yok Mu İstanbul Şube Müdürü Celal Türkoğlu, Anadolu’daki yaklaşık 40 şubemiz de biz ihtiyaç sahibi olan yetim aileleri belirlediklerini söyledi. Onlara belirli dönemlerde sosyal faaliyetler yaptıklarını dile getiren Celal Türkoğlu, “Pazartesi okullar açılıyor. Bizim şuanda tespit ettiğimiz binlerce ailelerden yetim olan çocukları olan ailelerini de ayırdık. Bugün buraya kahvaltıya davet ettik ve onlarla kahvaltı yaptık. Akabinde de pazartesi okullarına başlayacakları için kırtasiyelerini, küçük olanlara yaş gruplarına göre oyuncaklarını, kız çocuklarına göre oyuncaklarını, erkek çocuklara göre oyuncaklarını verdik.” dedi.

Eğitim öncesi o yetimlerin ihtiyaçlarını bir nebze olsun hafifletmek istediklerini ifade eden Türkoğlu, “Babası olsa ne yapardı elinden tutardı bir kırtasiyeye götürürdü, Giyimini alırdı. Biz giyimleri içinde yardımcı olmaya çalıştık şimdi kırtasiyeleri ile de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yetimlerle ilgili çalışmalarımız, sosyal faaliyetlerimiz sene içinde de devam etmiş olacak.” şeklinde konuştu.

En zor zamanımda yetiştiler diyen ihtiyaç sahibi Aysel Gül ise, “Allah razı olsun. Çok sıkıntıdaydım Hızır gibi yetiştiler. Bir tek dileğim var. Allah bir gün bana verse, bende aynı onlar gibi örnek olmak istiyorum. Çok güzel şeyleri yapıyorlar. Her yerdeler, her yere yetişiyorlar. Bir telefon açıyorum hemen başımdalar. Bunları tanıdığım için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.