Kimse Yok Mu, Sanatçılarla Madencilerin Eşlerine Kurbanlıklarını Teslim Etti

Kimse Yok Mu, Sanatçılarla Madencilerin Eşlerine Kurbanlıklarını Teslim Etti

Türkiye’de ve dünyada milyonlarca mağdurun yüzünü güldüren Kimse Yok mu Derneği, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada şehit olan maden şehitlerinin ailelerini unutmadı. Facianın olduğu günden itibaren...

Türkiye’de ve dünyada milyonlarca mağdurun yüzünü güldüren Kimse Yok mu Derneği, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada şehit olan maden şehitlerinin ailelerini unutmadı. Facianın olduğu günden itibaren maden şehidi ailelerinin her zaman yanında olan ve onlara maddi, manevi her türlü desteği veren dernek, Kurban Bayramı'nın ikinci günü Soma'da maden şehitlerden 5'inin ailesine kurban bağışlarını ulaştırdı. Dernek, Arefe günü de Soma'da 20 şehit ailesine kurbanlık koç vermişti.

    Soma'da ikamet eden 5 şehidin ailesini evlerinde ziyaret ederek kurbanlık koçlarını Kimse Yok mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı Levent Eyüboğlu, sanatçı Uğur Murathan, sanatçı Gökmen, kukla sanatçısı Hakan Arısoy, yapımcı Ömer Faruk Aslan ve radyo programcısı Emre Beşer teslim etti. Ziyarette sanatçılar ve dernek gönülleri ailelerin çocuklarına çeşitli hediye verdi. Kukla sanatçısı Hakan Arısoy da çocuklar için kısa gösteri yaptı. Kurbanlık koçları şehit ailelerine teslim eden sanatçı ve dernek gönülleri onların bayramını kutladı, acılarına ortak oldu.

    "DEVLETTEN GÖRMEDİĞİMİZ YARDIMI KİMSE YOK MU'DAN GÖRDÜK"

    13 Mayıs 2014 Salı günü Soma'da, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği faciada eşi Şinasi Tokmak'ı şehit veren 3 çocuk annesi Tuğba Tokmak, devletten görmedikleri yardımı Kimse Yok mu Derneği'nden gördüklerini söyledi. Tuğba Tokmak, "Sağ olsunlar, Allah razı olsun. Yaptıkları yardımlar karşısında söyleyecek bir şey bulamıyorum. Devletten görmediğimiz yardımı Kimse Yok mu Derneği'nden gördük. Bu bir gerçek. Allah razı olsun verende de vermeyenden de. Ama derneğin yardımlarının engellenmesi doğru değil. Buna diyecek bir şey bulamıyorum. Buna sadece gülüyorum. Çok zor. Niye böyle yapıyorlar ki, yardım yapan insanları niye engellemek istiyorlar. Ben derneğin yardımlarına devam etmesini isterim. Niye devam etmesinler ki. Devletten görmediğimizi dernekten gördük, insanlardan gördük. Şükür, sağ olsunlar." dedi.

    KİMSE YOK MU'YA YAPILAN BİR ZULÜM

    Sanatçı Uğur Murathan, Kurban Bayramı'nda Soma'ya gelerek burada şehit aileleriyle birlikte bayramı paylaştıklarını, güzellikleri paylaştıklarını söyledi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Murathan derneğin yardım toplama ve dağıtma yetkisinin engellenmesi ile şunları söyledi: "Bence bu zulüm, yardımların engellenmesi. Kimse Yok mu Derneği'nin önünün kesilmesi bence hem ihtiyaç sahiplerine zulüm hem Türk milletine zulüm hem de dünyada yaşayan mazlumlara zulüm. Bunların önünün kesilmemesi gerektiğini düşünüyorum, düşünenlerdenim. Bundan sonra Kimse Yok mu Derneği yine eskisi gibi hizmetlerine devam etmesini gönülden istiyoruz."

    "KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK BAŞKA BİR ŞEY"

    Sanatçı Gökmen de Soma'ya gelerek farklı bir bayram yaşadıklarını söyledi. Emeği geçen başta Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri ve Soma'ya davet edenlere kalbi şükranlarını sunduğunu dile getiren Gökmen, "Bayram bizim için çifti bayram olmuş oldu. Burada aileler ile birlikte olmak bizim için büyük onur oldu. İşte Kimse Yok mu Derneği'nin farkı bu. Kimsesizlerin kimsesi olmanın farkı bu. Derneğin yapmış olduğu çalışmalara baştan beri gönülden destek verdik. Daha bir aşk ile daha bir şevk ile ve daha gönüllülükle derneği çalışmalarına katılmayı kendime bir vazife ettim. Ben biliyorum ki, dünyanın ve Türkiye'nin her yerinde bu düşünceleri mantık içerisinde yürüten gönüllülerimiz var. Çünkü Allah'ın davasına bizim biraz katkımız olursa ne mutlu bize diyen binlerce, milyonlarca insan var. Kimsesizlerin kimsesi olmak hakikaten başka bir şey. Çünkü karşılıksız olarak bayramın ikinci günü ailemizi, çocuklarımı bıraktık, sabahın erken saatinde yatığımızdan kalkıp Soma'ya geldik. Büyük bir onur oldu bizim için. Buradaki ailelerimizle birlikte olduk, onları çok seviyoruz. Yarın insanın başına ne gelecek Allah bilir ama Allah böyle güzel kuruluşları başımızdan eksik etmesin. Allah rızası için insanlara yardım eden derneklerin sayısını Yüce Rabbim artırsın. Kimse Yok mu derneği çok seviyoruz. İyi ki varsınız. Rabbim ayağınızı taşa değdirmesin. Emeği geçen herkese kalbi sevgilerimizi sunuyoruz." dedi.

    Sanatçılar, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile birlikte Soma'da maden şehidi Şinasi Tokmak'ın eşi Tuğba Tokmak, şehit Rıdvan Koçhan'ın eşi Necla Koçhan'a, şehit Tezcan Şentürk'ün eşi Nigar Şentürk'e, şehit Ömer Elibol'un eşi Fatma Elibol ve şehit Abdullah Özdemir'in eşi Cennet Özdemir'e kurbanlık koçlarını teslim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.