Kimse memnun değil

Kimse memnun değil

Gazetemizin internet sitesinde başlatmış olduğu Konyaspor ilk yarıda beklentilerinize cevap verebildi mi? sorulu ankette yüzde 93lük katılımcı hayır cevabı verirken yüzde 7lik katılımcı evet dedi

Artık neredeyse Süper Lig’in gediklisi takımlardan olmayı başaran Konyaspor’da 2008-2009 sezonunun ilk yarısı hiç de iç açıcı geçmedi. Ne taraftar, ne yönetim, ne futbolcu memnun kalmadı ilk yarıdan. Geçen yıl boğulma tehlikesiyle sarıldığı Raşit Çetiner’in transferdeki geniş listesi Konyaspor’u hem ekonomik açıdan hem de futbol mantalitesi açısından zora soktu. Giray Bulak da takımı şu ana kadar bu zorluktan çıkarmaya başaramadı.
Yaşanan bu gelişmeler en çok taraftarı rahatsız ediyor. Sezon başında takıma karşı büyük ümitler besleyen taraftarlar, her maç hatırı sayılır bir doluluk oranına ulaştırdıkları stattan çoğunlukla hüsranla ayrıldılar.
Taraftarın yaşadığı bu kara tablo, anketlere de çok net şekilde yansıyor. Gazetemizin internet sitesinde başlatmış olduğu “Konyaspor ilk yarıda beklentilerinize cevap verebildi mi?” sorulu ankete Konyaspor’a gönül verenler büyük ilgi gösterdi. Kısa zamanda bin 500 kişinin katıldığı anketten çıkan sonuç ise kimseyi şaşırtmadı.
Süper Lig’in en çok transfer yapan takımı taraftarının ancak yüzde 7’sini memnun edebildi. Yüzde 93’lük bölüm ise gönül verdiği yeşil beyazlılardan şikayetçi oldu. Birkaç sezon önce iç sahada tüm rakiplerin korkulu rüyası olan, her takımdan 3 puan alabilecek kapasitede zevkli mücadeleler ortaya koyan Kartal, bu sezonun ilk yarısında “İstanbul Belediyespor” sendromu yaşadı stadında. Hem de müthiş taraftar desteğine rağmen. Yağmurda, çamurda, sıcakta ve soğukta mutlaka Konyaspor’un sevdalısı binlerce kişi takımı asla yalnız bırakmadı. Birçok takımın sahip olamadığı bu gücü kullanamayan Konyaspor, dış sahadan kötü oyununa rağmen getirdiği puanlarda biraz rahat nefes aldı. Dış sahadaki sonuçlar kötü olsaydı, bugün Kocaeli’nin hemen üzerinde Konyaspor’u görmek mümkün olacaktı.
Galibiyet orucunu ölüm noktasına getiren takımda, toparlanma emarelerinin olmadığını da maalesef sonra Türkiye Kupası maçında Manisa’ya karşı görüldü. Çok da kaliteli olmayan ligde bunca para harcayan takımın üst sıraları zorlaması gerektiğini düşünen taraftarlar, ikinci yarıya da çok büyük ümitlerle giremiyorlar.
90 dakika programında Mehmet Yakup Yılmaz’ın “Haftalardır galibiyet alamayan Konyaspor’un hala 12. sırada olduğu bir ligden çok fazla bir şey beklememek gerekir” sözleri, kulaklara küpe olmalıdır. Biz böyle örneklerde “özne” olacak takım değildik, olmamalıydık” diyor taraftar ankete verdiği cevapla.
Konyaspor kötü transfer politikası ile ligin “kaşar” oyuncularını barındırdığı sürece de asla ligi zorlayan bir takım olmayacağı taraftarlar arasında genel bir görüş. Genç yetenek çıkarmayan sürekli para harcayan ve her yıl kıl payı düşmekten kurtulan bir takımın taraftardan, şehirden çok büyük destek görmesinin mümkün olamayacağının en büyük kanıtlarından birisi ortaya çıkan anket sonuçları. Hem de böylesine güçlü bir altyapının olduğu şehirden bir tane bile futbolcu bile çıkartılamıyorsa amatörler, hocalar ve yöneticiler şapkalarını önlerine koyup düşünmelidirler. Artık futbol bir ekonomi bir sektör, satış yapabilirsen ayakta kalırsın, sürekli tüketimle, tükenip gidersin.
Taraftar, keyif veren rakipleri Konya’ya geldiğine pişman eden, Atatürk Stadı’nı her iki haftada bir bayram yerine dönüştüren Konyaspor’u özlüyor, istiyor. Tıpkı Sivas gibi tıpkı Kayseri gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum