Kilis’e 700 Bin Tl’lik Faizsiz Kredi Yetmiyor

Kilis’e 700 Bin Tl’lik Faizsiz Kredi Yetmiyor

Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 2016 yılında esnaflara 30 bin liraya kadar verilecek olan faizsiz kredi için Kilis’e 7...

Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 2016 yılında esnaflara 30 bin liraya kadar verilecek olan faizsiz kredi için Kilis’e 700 bin TL ayrıldığını belirterek, bu rakamın yeterli olmayacağını söyledi.

Oda Başkanı Şevket Memiler, Kilis’te binlerce esnaf bulunduğunu hatırlatarak, Kilis için ayrılan 700 bin TL’lik bütçenin arttırılmasını istedi. Memiler, "2016 yılında esnaflarımız için 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecek. Kilis’e ayrılan 700 bin TL, ancak 27 esnaf bundan yararlanabilir. Bu nedenle Kilis’e esnafa kullandırılmak için ayrılan faizsiz kredi miktarının attırılmasını istiyoruz. Söz konusu kredinin esnaf ve sanatkarlarımızın makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yüzde 100 olarak yani sıfır faizli kullandırılacak. Ama esas sorun Kilis’e 700 bin TL ayrılması, kredi miktarlarının attırılmasını istiyoruz. Yoksa bir çok esnafımız mağdur olacaktır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.