Kılıçdaroğlu ve Sarıgül'ün cevap veremediği soru

Kılıçdaroğlu ve Sarıgül'ün cevap veremediği soru

2014 yerel seçimleri için adaylık yarışı oldukça kızıştı. Bu yarışlarda gündemi en çok meşgul eden İstanbul oldu.

En merak edilen ise "CHP'nin adayı kim olacak?" sorusunun cevabı. Bu konu ile ilgili günlerdir spekülasyonlar yapılıyor. Adaylık için öne çıkan isim Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.

"Sarıgül CHP'nin İstanbul adayı olacak mı?" sorusu sorulduğunda Kılıçdaroğlu ve Sarıgül kanatlarına bakılınca mesafeli cevaplar alınabiliyor.

CANLI YAYINDA KILIÇDAROĞLU'NA SORULDU

Son olarak CHP liderine CNNTürk canlı yayınında "İstanbul adayınız Mustafa Sarıgül mü?" sorusu yöneltindi. CHP lideri ise adeti bozmadı. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün CHP'ye üyelik için başvurmadığını belirterek, Sarıgül'ün aday olabilmesi için ilk önce CHP üyeliğine başvurması gerektiğini hatırlattı.

SARIGÜL'DEN KÜRT OYLARINA TALİBİM MESAJI

Sarıgül de 1 Eylül’de CHP’ye geçeceği yolunda yer alan haberleri yalanladı. Ayrıca bütünleştirici bir politikanın içinde yer almak istediğini belirterek ANAP, BDP ve AK Parti oylarını beklediğini ifade etti. Bu açıklama, olası İstanbul adaylarından biri olan Sırrı Süreyya Önder'den rol çalma tutumu olduğu şeklinde yorum buldu.

Sarıgül'ün açıklaması:"Ben de ’Bugüne kadar bölen parçalayan olmadım. Yarın da olmayacağım. Değişim hareketinin amacı birleştirmek, bütünleştirmektir. ANAP’lı, BDP’li, AK Partilinin oyunu da bekliyorum. Dün aldım, yarın da bekliyorum’ dedim. Yurttaşlarım beni nerede hangi görevde görmek isterse ben orada olurum. Kesinlikle tarih vermedim. Böyle bir konuşmamız olmadı. Annemin adına yaptırmış olduğum camiyi açmaya geldim. Herhangi bir siyasi konuşma yapmak istemedim. Parti adı bile geçmedi.".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.