Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi Çağdaş Uygarlığa Taşıyacaksak Bunun Tek Adresi Chp'dir

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi Çağdaş Uygarlığa Taşıyacaksak Bunun Tek Adresi Chp'dir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bir karamsar havanın hakim olduğunu ancak, kendilerine düşen görevin umudu ateşlemek ve bunun mücadelesini yapmak olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin geleceği...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bir karamsar havanın hakim olduğunu ancak, kendilerine düşen görevin umudu ateşlemek ve bunun mücadelesini yapmak olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin geleceği için mücadele edeceksek, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacaksak bunun tek adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

Bakırköy Leyla Gencer Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Umut Gönüllüleri Eğitim Programı’na CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte katılan Kılıçdaroğlu, parti politikalarını anlatmak için eğitim almaya gelen partililere hitap etti. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nı başarı ile sonuçlandırmalarında umutlu olmalarının büyük önemi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de herkesin bir fikri var. Ülkenin sorunlarını şu veya bu şekilde kendine göre tartışıyor ve sorguluyor. Ama ülke genelinde bir karamsarlık olduğunu biliyoruz. O zaman bize bir görev düşüyor, umudu ateşlemek. Bize bir görev düşüyor, geleceğe ilişkin umutları artırmak, bunun mücadelesini yapmak zorundayız." dedi.

Umut Gönüllüleri Programı'nın daha önce başladığını ancak şimdi Tuncay Özkan ve ekibi tarafından yeniden güncellendiğini belirten Kılıçdaroğlu, karamsarlığa yer olmadığını ve herkesin gülümsemesi için çalışacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Tek amacımız var, gülümseyen Türkiye. Onu yapmak istiyoruz. Karamsar olmak değil, hepimiz gülümsemeliyiz. Hayata gülümseyerek bakmalıyız, işçimiz, köylümüz, sanayicimiz öyle olmalı. Taşeron işçisi bile iş güvenliği içinde işine gülerek başlamalı. Eğer biz herkesin gülümsediği bir ülke oluşturabilirsek çocuklarımıza güzel bir miras bırakmış olacağız. Bunun sorumluluğunu biliyorum, önümüzde engeller olduğunu da biliyorum. Ama bize düşen görev zoru başarmaktır." ifadesini kullandı.

Yapılan çalışmaların sadece Ankara, İstanbul İzmir, Trabzon ile sınırlı kalmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, "81 ilde umudu yeşertmemiz gerekiyor. Bu ülkenin geleceği için mücadele edeceksek, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacaksak bunun tek adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bizim mücadelemiz insanlık mücadelesidir, kanun mücadelesidir, herkesin iş sahibi olması, çağdaş uygarlık mücadelesi, aydınlığın mücadelesidir." dedi.

Kılıçdaroğlu, aynı anda canlı bağlantı ile Trabzon, Ankara ve İzmir'deki proje gönüllüleri ile konuşarak çalışmalarında başarı diledi.

Umut gönülleri programı ile CHP'nin parti politikalarını anlatmak ve vatandaşlarla daha yakın iletişim kurmak için eğitim programları düzenlenecek. 3 gün sürecek çalışmalarda gönüllüler parti politikaları hakkında bilgilendirilerek bu bilgilendirmenin vatandaşlara da yapılması sağlanacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.